Stortap mot Fredrikstad

Treningskampen mot Fredrikstad ble en pinlig affære. Gjestene vant til slutt 6-1 på Marienlyst.

Godset startet kampen positivt med et flott angrep, der Prosper Mendy slo et godt innlegg mot Fred Friday. Spissen headet ned til Johan Hove, som banket til, men Fredrikstad-keeper Håvar Jensen gjorde en god redning.

Etter det var imidlertid det aller meste bekmørkt, og gjestene gikk til pause i ledelsen 4-1.

Etter to tidlige scoringer fra Riki Alba og Mads Nielsen økte Henrik Kjelsrud Johansen til 3-0 etter et drøyt kvarter. Rett og slett en grusom åpning på kampen.

Fred Friday, Ipalibo Jack og Tobias Gulliksen etter reduseringen.

Etter en snau halvtime reduserte vi til 1-3 da Ipalibo Jack prøvde seg fra distanse, og skuddet gikk via Johan Hove og i mål. I perioden før og etter reduseringen løftet vi oss noe, og hang bedre med i kampen enn i det skrekkelige åpningskvarteret.

Rett før pause økte Taofeek Ismaheel gjestenes ledelse til 4-1.

I pausen gjorde vi fire bytter. Ari Leifsson, Fabian Holst-Larsen, Andreas Nyhagen og Kristoffer Tokstad erstattet Niklas Gunnarsson, Nico Mickelson, Prosper Mendy og Moses Mawa.

Noen minutter etter pause økte deretter Henrik Kjelsrud Johansen Fredrikstads ledelse til 5-1, og åtte minutter før slutt fastsatte Maikel Neves sluttresultatet til 6-1.

I løpet av den andre omgangen kom Kreshnik Krasniqi, Aleksander Stenseth, Valdimar Ingimundarson, Riel Nguen, Jonathan Parr og Sebastian Pop inn på rekke og rad da de erstattet Johan Hove, Fred Friday, Ipalibo Jack, Tobias Gulliksen, Halldor Stenevik og Sondre Fosnæss Hanssen.

Strømsgodset - Fredrikstad 1-6 (1-4)

Treningskamp, Marienlyst stadion
Mål: 0-1 Riki Alba (3.), 0-2 Mads Nielsen (10.), 0-3 Henrik Kjelsrud Johansen (16.), 1-3 Johan Hove (25.), 1-4 Taofeek Ismaheel (45.), 1-5 Henrik Kjelsrud Johansen (48.), 1-6 Maikel Neves (81.)
Gule kort: Tobias Gulliksen, Moses Mawa og Fabian Holst-Larsen (SIF)
Dommer: Espen Eskås, Bækkelagets SK
Vårt lag: Viljar Myhra - Nico Mickelson (Fabian Holst-Larsen fra 45.), Niklas Gunnarsson (Ari Leifsson fra 45.), Sondre Fosnæss Hanssen (Sebastian Pop fra 85.), Prosper Mendy (Andreas Nyhagen fra 45.) - Ipalibo Jack (Valdimar ingimundarson fra 64.), Tobias Gulliksen (Riel Nguen fra 70.) - Halldor Stenevik (Jonathan Parr fra 83.), Johan Hove (Kreshnik Krasniqi fra 61.), Moses Mawa (Kristoffer Tokstad fra 45.) - Fred Friday (Aleksander Stenseth fra 61.)

Før kampen:

Fredrikstad kom seg i fjor omsider opp fra PostNord-ligaen, og er i år tilbake i OBOS-ligaen. De virker også svært godt rustet for spill på Norges nest øverste nivå, og har i treningskampene så langt slått Ull/Kisa (4-1), Mjøndalen (4-1) og Strømmen (2-1).

- Fredrikstad er et godt lag som jeg tror kommer til å bite godt fra seg i OBOS-ligaen denne sesongen. De er et spillende og energisk lag som det går hurtig med, og et spennende lag å møte nå, sier Håkon Wibe-Lund, som i likhet med sin kompanjong Bjørn Petter Ingebretsen har fortid i nettopp FFK.

For vår del er det gledelig å se at både Nico Mickelson, Niklas Gunnarsson og Johan Hove og Jonathan Parr er klare for sine første kampminutter etter trenings- og kampnekten. De tre førstnevnte tar alle plass i startelleveren, mens Jonathan er på benken.

Vi starter kampen med følgende elleve: Viljar Myhra - Nico Mickelson, Niklas Gunnarsson, Sondre Fosnæss Hanssen, Prosper Mendy - Johan Hove, Ipalibo Jack, Tobias Gulliksen - Halldor Stenevik, Fred Friday, Moses Mawa.

Øvrige i troppen til morgendagens kamp er Morten Sætra, Ari Leifsson, Fabian Holst-Larsen, Andreas Nyhagen, Jonathan Parr, Sebastian Pop, Kreshnik Krasniqi, Valdimar Ingimundarson, Riel Nguen og Kristoffer Tokstad.

Kampen er forøvrig stengt for tilskuere på grunn av retningslinjene vi er under, men det ble  denne uken åpnet for at man også i tiltaksnivå A og B kan slippe inn inntill 10 fra media.

Grunnet markeringen mot rasistiske og diskriminerende ytringer i sosiale medier vil vi ikke oppdatere kampen på våre kanaler i sosiale medier.