Moses Mawa er klar for Godset

Moses Mawa (22) har banket inn mål for KFUM Oslo denne sesongen. Nå har spissen signert kontrakt med Strømsgodset ut 2022-sesongen.

Annonse:

Holmlia-gutten har hatt en flott utvikling de siste årene og spesielt denne sesongen har han lagt en alen til sin vekst. Moses står med 10 mål på 15 kamper for et godtgående KFUM i Obosligaen. Søndag kveld scoret han og sikret seier i sin avskjedskamp for Kåffa.

På halvannen sesong for Oslo-klubben har spissen banket inn 30 mål på 52 kamper. Før det scoret han regelmessig for Bærum og Lyn i henholdsvis PostNord-ligaen og Oddsen-ligaen.

- Moses er en veldig spennende spisstype som vi har fulgt i lengre tid. Han har gradvis tatt nye nivåer og nå er han klar for å ta det neste steget hos oss. Det var tøff konkurranse om Moses og vi er veldig glad for at han har valgt å komme til oss, sier sportssjef Jostein Flo.

Hardtarbeidende spiss

Hovedtrener Henrik Pedersen har selv vært til stede og sett Moses i flere kamper etter han kom til klubben. Han er klar på at 22-åringen har kvaliteter som passer godt inn i vår spillestil.

Moses i aksjon for Kåffa.
Moses i aksjon for Kåffa.

- Moses har trøkk og energi i spillet sitt. Han er hardtarbeidende i presset og veldig aktiv i bakrom. Han kan også skape ting helt på egenhånd og har scoret godt med mål i alle klubbene han har vært i. Vi ser et stort potensial i Moses, sier Flo.

Vår nye spiss er veldig glad for å være på plass i Drammen. Mandag hilste han på spillere og trenere og han gleder seg til å komme i gang. Moses trener for første gang med nye lagkamerater på tirsdag.

- Godset er en stor og spennende klubb som passer meg perfekt. Dette er en fantastisk mulighet for meg, sier Moses Mawa.

Prestasjonene for Kåffa har generert interesse fra flere klubber i Eliteserien. Etter å ha gått noen runder med seg selv og støttespillerne sine, falt valget på Strømsgodset.

- Det ble naturlig for meg å velge Godset. Jeg har hatt samtaler med treneren og han har virkelig troen på meg og at mine kvaliteter vil passe inn i spillestilen, sier Moses.

- Jeg har lært mye i Kåffa og setter veldig pris på det. Men nå føler jeg at jeg er moden for større oppgaver, sier han videre.

En guttedrøm

Helt siden han var liten gutt hjemme på Holmlia har han drømt om å spille i Eliteserien, som så mange andre Holmlia-gutter har gjort før ham. Nå går drømmen i oppfyllelse i Strømsgodset.

- Jeg har gått gradene gjennom divisjonene og jeg har alltid visst at jeg kom til å klare det ved å ha riktig fokus og være den beste utgaven av meg selv, forteller 22-åringen.

Moses Mawa vil spille med nummer 10 på ryggen og er klar til mandagens kamp mot Bodø/Glimt. Slik beskriver han seg selv som spiller:

- Jeg er rask og jeg liker å jage på topp og plage stopperne jeg spiller mot. Jeg vil hjelpe laget med målpoeng, men også gjøre en ordentlig jobb som førsteforsvarer. Som spiss er man første pressledd og det er viktig i denne spillestilen, sier Moses.

Vi ønsker Moses Mawa hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: