Effektive Molde vant på Marienlyst

Godset var gode i en snau time mot den regjerende seriemesteren, men satte ikke sjansene. Det gjorde derimot Molde, som til slutt vant hele 4-0 på Marienlyst. Se intervjuer og høydepunkter her.

Hør hva Henrik og Johan Hove sa etter kampen.

Til tross for at det lenge så ut som vi kunne få med oss noe fra møtet med den regjerende seriemesteren, ble det til slutt stygge sifre på Marienlyst. Etter en svært god omgang, der uttelling på sjansene var det eneste som uteble, tok gjestene ledelsen rett før pause.

Også etter pause åpnet vi positivt – men to Molde-mål på tre minutter punkterte kampen. Ti minutter før slutt fastsatte de så resultatet til 4-0. Ikke et resultat som gjenspeiler kampbildet – men mot lag som kveldens motstander blir man hardt straffet for de sjansene man gir bort, og man er samtidig nødt til å sette de mulighetene man får.

Positiv start

De første 45 fikk de 200 fremmøtte se et Godset-lag som styrte mye av kampen, sto for det meste av ballinnehavet og produserte flere gode målsjanser.

Spesielt innledningsvis styrte vi det aller meste av banespillet, og takket være godt gjenvinningspress vant vi ofte ballen tilbake de gangene vi pådro oss brudd.

Vår første mulighet kom etter fem minutter, da Mikkel Maigaard prøvde seg fra 20 meter – mens Johan Hove fikk en ordentlig god mulighet fem minutter senere.

Gode muligheter før pause

Unggutten ble spilt gjennom av Maigaard, men én mot én mot Andreas Linde var det gjestenes målvakt som kom seirende ut med en god beinparade.

Etter halvspilt omgang prøvde Maigaard seg på ny fra distanse. Noe bedre enn forrige forsøk, men også denne gangen sto Linde i veien.

Utover omgangen kom vi nærmere og nærmere gjennombrudd foran Moldes mål. Etter en drøy halvtime kom Niklas Gunnarsson til på et frispark som ble slått inn i feltet, men hans heading gikk over. Like etter fant Vilsvik Salvesen foran mål, men hans hodestøt gikk utenfor.

To minutter før pause var det så Salvesen sin tur til å komme et steg nærmere scoring, men heller ikke for han skulle det lykkes. Nok en gang etter innlegg fra Vilsvik, denne gangen mot Salve på bakre, men igjen gikk headingen utenfor mål.

Nesten umiddelbart etter den sjansen kom Moldes første scoring. Eirik Hestad fikk akkurat nok plass til å fyre av fra drøye 20 meter, og la ballen perfekt via stolpen og i mål.

Dermed gikk gjestene til pause med 1-0-ledelse. Brutalt for oss, etter en svært god omgang.

Vi kom godt ut også etter pause. Etter å ha hatt et godt trykk foran gjestenes mål over tid fikk vi så vår første sjanse i 2. omgang etter 57 minutter, da Ipalibo Jack banket til fra 20 meter.

Molde best siste halvtimen

Rett etter den muligheten kom baklengsmål nummer to. Etter at vi ikke fikk klarert ordentlig etter et hjørnespark satte Etzaz Hussain inn 2-0 til gjestene.

Et par minutter senere økte de så til 3-0. Henry Wingo fant Leke James foran mål, og spissen satte inn gjestenes tredje.

Vi brukte litt tid på å komme oss etter de to baklengsmålene, før vi kom oss litt opp igjen. Tjue minutter før slutt fikk vi sjansen som var nærmest å gå i mål, da Lars-Jørgen Salvesen kom på skuddhold. Avslutningen gikk denne gangen forbi Linde, men smalt i stolpen.

Ti minutter før slutt kom så den aller siste spikeren i kista. Innbytter Erling Knudtzon kom seg fri foran mål, og fra noe skrått hold banket han ballen i det lengste hjørnet til 4-0.

Tungt og brutalt, men sånn blir det når man ikke setter sjansene man får. Her må vi lære av den andre omgangen, ta med oss mye fra den første – og forberede oss til Vålerenga på Intility Arena om en uke.

Se høydepunktene fra kampen her:

Strømsgodset - Molde 0-4 (0-1)

9. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion
Mål: 0-1 Eirik Hestad (44.), 0-2 Etzaz Hussain (57.), 0-3 Leke James (60.), 0-4 Erling Knudtzon (80.)
Gule kort: Lars-Jørgen Salvesen (SIF), Eirik Hestad og Magnus Wolff Eikrem (MFK)
Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand IF