Molde sterkest på Aker stadion

Serieleder Molde var best i det meste på Aker stadion og vant fullt fortjent 3-0. Vi må riste av oss denne så fort som mulig og ser nå frem mot søndagens hjemmekamp mot Vålerenga.

Annonse:

Vi visste at møtet med Molde ville bli en tøff affære. Da går det ikke an starte i det gavmilde hjørnet. Knapt minuttet var spilt før vertene skapte sin første store sjanse. Toppscorer Ohi var totalt umarkert i boks og fikk uforstyrret heade fra kort hold. Heldigvis var Viljar Myhra våken og avverget forsøket.

Men Ohi skulle slå grusomt tilbake senere i omgangen.

Syv minutter var spilt da Molde var frempå igjen. Ballen ble slått inn fra venstresiden og på bakre stolpe dukket vikarierende høyreback Stian Gregersen opp - også han umarkert. Landslagsspilleren traff godt og føk inn bak Viljar Myhra. Når vi glipper på grunnleggende prinsipper som å følge mann og markere i boks, så blir det vanskelig mot et så godt lag som Molde.

Vi mistet til stadighet ballen på egen halvdel og Molde styrte kampen totalt på Aker stadion. Vi slet med dårlig press på ballfører, manglende intensitet, lange avstander i laget og det ble enkelt for Molde å spille oss ut. 2-0 kom etter 27 minutter ved Ohi. Og 3-0 to minutter senere ved samme mann. Begge målene kom etter feil hos oss. Viljar Myhra hindret 4-0 like før pause.

Etter hvilen hevet vi kvaliteten, samtidig som Molde senket seg noe. Fred Friday fikk to store sjanser til å redusere ledelse, men spissen brant begge. I andre enden var Molde ineffektive og vi slapp unna flere baklengsmål i sekken. Molde rullet opp på venstresiden gjennom hele kampen, men etter hvilen var de ikke skarpe nok i boks.

Niklas Gunnarsson pådro seg for øvrig sesongens fjerde gule kort og må dermed stå over mot Vålerenga. Det skulle vi helst vært foruten med tanke på alle skadene i troppen.

Uansett: Det er ikke tid til å dvele mer ved dette resultatet. Kampen er tapt og nå ser vi frem mot neste. Søndag kommer Vålerenga til Drammen - vi er ubeseiret så langt på Marienlyst og akter å vise oss fra en helt annen side foran eget publikum.

Asset 1 Asset 2
1
Myhra


4
Tchamba
5
Gunnarsson
71
Valsvik
22
Mendy
Substituted out 69'


8
Hove
Substituted out 68'
7
Stengel
20
Maigaard
Substituted out 46'


19
Stenevik
9
Friday
23
Ingimundarson
Substituted out 63'
Innbyttere
40
Sætra
2
Leifsson
80
Nyhagen
Substituted in 69'
17
Gulliksen
Substituted in 63'
6
Ipalibo
Substituted in 46'
92
Krasniqi
Substituted in 68'
Innbyttere
  • 40
    Sætra
  • 2
    Leifsson
  • 80
    Nyhagen
    Substituted in 69'
  • 17
    Gulliksen
    Substituted in 63'
  • 6
    Ipalibo
    Substituted in 46'
  • 92
    Krasniqi
    Substituted in 68'

Annonse fra Eliteserien: