Mistet seieren på overtid

Vi ledet 2-0 i Stavanger og styrte mot tre viktige bortepoeng. Men så glapp det på overtid.

Strømsgodset hadde trepoengeren langt nede i lomma på SR Bank Arena etter at Lars-Jørgenn Salvesen og Johan Hove hadde sendt oss opp i føringen. Men Viking reduserte først på en corner, før vi helt unødvendig glapp tre minutter inn i overtiden.

Yann-Erick de Lanlay utlignet for Viking og dermed ble det den femte strake poengdelingen for oss. Vi krabbet riktignok to plasser på tabellen, men med seier hadde vi også vært forbi Brann og økt avstanden til lagene under streken.

I neste kamp venter Start på Marienlyst – den spilles etter landslagsoppholdet.

Se høydepunktene fra Viking-SIF her:

50. kamp for Hove

Vi innledet kampen positivt og tok et tidlig initiativ mot en formsterkt Viking som sto med fem strake seire. Johan Hove, som spilte sin 50 kamp for Strømsgodset, fikk kampens første sjanse etter bare fem minutter. Midtbanespilleren tok for seg nedfallsfrukten etter en corner og avsluttet rett utenfor fra rundt 18 meter. SIF var det førende laget første kvarteret, men så kom vertene langt bedre med.

Midtveis i omgangen kom Viking til sin første sjanse etter et av flere skumle dødballtrekk. Joe Bell avsluttet på hel volley, men Viljar Myhra var patent og avverget i full strekk. Bare to minutter etter den sjansen vasket Viking frem nok en dødballvariant – og igjen måtte Viljar i aksjon. Denne redningen var enda bedre fra kort hold. Lars-Jørgen Salvesen fikk ikke klarert og en Viking-spiller avsluttet fra kort hold, men Viljar var lynraskt nede med beinet. En herlig redning!

Men vår solide sisteskanse var ikke ferd med det. Like før pause sto han i veien da Viking-spiss Even Østensen headet mot mål, men ballen nådde ikke lenger enn hode til Viljar Myhra som kom ut og gjorde det vanskelig for Østensen.

Vi hadde også noen flere farligheter i 1 omgang, men det ble liksom litt for upresist og ubesluttsomt foran kassa. Vi fikk også noen gunstige overgangsmuligheter, men klarte ikke utnytte disse godt nok.

Bedre etter pause

Etter pausen løftet vi kvaliteten flere hakk. Gutta var mer presise og påskrudd og etter 53 minutter tok vi ledelsen. Johan Hove fant Salvesen med en utsøkt pasning, SIF-spissen var sterk, god og distinkt og satte ballen kontrollert i hjørnet. Hans sjette for sesongen.

Viking ga fra seg masse rom i sin streben etter utligning og spesielt Moses Mawa og Lars-Jørgen Salvesen fikk rikelig med boltreplass på kontringer. Førstnevnte brant en stor sjanse etter 61 minutter, etter at han først hadde parkert Viking-forsvaret. Avslutningen ble dessverre for løs. Den samme Moses var også helt alene gjennom etter 72 minutter, men ble helt tydelig hindret av Viljar Velvatne og han fikk ikke avsluttet ordentlig. Moses forsøkte å holde seg på beina, men det fikk han altså svi for og Viking-kapteinen slapp unna.

Men bare to minutter senere fikk vi uttelling. Og denne gangen var rollene byttet om. Salvesen serverte Hove, som enkelt kunne sette inn årets niånde i sin 50 kamp for klubben.

NTB__pilKljR7M4
Viljar spilte en solid kamp i Stavanger. Her jubler etter ledermålet til Salvesen.

Tomålsledelsen skulle ikke vare mer enn to minutter. Velvatne, som var involvert i duellen med Mawa, headet inn 1-2 etter en corner. Dermed var det kamp igjen på SR Bank Arena.

Skuffelse på overtid

79 minutter var spilt da Moses Mawa og Salvesen igjen stakk av på en kontring. Moses forsøkte å finne Salve foran mål, men en Viking-spiller fikk renset unna i siste liten.

I det 87. minutt gikk Viljar Myhra ned for telling etter en stygg takling av Tommy Høiland. Viking-spissen fikk en lang touch og vår sisteskanse fanget ballen. Høiland fullførte taklingen inn i Viljar som ble liggende. Heldigvis kom han seg på beina igjen etter å ha fått tilsyn.

NTB_K1NdoJ5jrDk
Moses Mawa var et uromoment for Viking-forsvaret i 2. omgang.

Tre minutter på overtid skjer det uheldige. Viking har egentlig ikke satt oss under noe nevneverdig trykk og vi har kontroll. Men så mister innbytter Marcus Mølvadgaard ballen og vi kommer i ubalanse bak. Det ender med at Yann-Erick de Lanlay spilles gjennom og måker inn utligningen.

Til tross for denne enorme skuffelsen får vi en sjanse til. Mølvadgaard kommer alene med keeper, men setter sin avslutning rett på Iven Austbø. Dermed ebber det ut med 2-2 og den femte strake poengdelingen.

Utrolig skuffende i en kamp hvor vi hadde flere sjanser til å punktere og feie all tvil til side.