Mikkel Maigaard har signert ut 2021

Den målfarlige danske midtbanespilleren Mikkel Maigaard Jakobsen (23) er klar for Strømsgodset. Avtalen strekker seg ut 2021-sesongen.

Annonse:

Mikkel Maigaard kommer til oss fra Raufoss hvor han har hatt en flott sesong. 12 scoringer på 17 kamper lar seg høre av en midtbanespiller. 23-åringen scoret blant annet fire mål i en og samme kamp mot Tromsdalen i Obos-ligaen.

Maigaard kan bekle flere offensive roller i laget, men er primært tiltenkt en indreløperrolle i Strømsgodset. Med stor løpskapasitet og sluttprodukt er han som skapt for systemet til Henrik Pedersen. En boks til boks spiller som også er flink til å finne mellomrommet.

- Mikkel Maigaard har ferdigheter vi trenger i laget. Han løper mye, han er en dyktig kombinasjonsspiller som er flink til å finne mellomrommet, god på ballen og ikke minst en vanvittig dødballfot. Han scorer ofte på frispark og fra distanse. En spiller som leverer målpoeng, sier sportssjef Jostein Flo.

Unge og sultne

Han mener Mikkel Maigaard på mange måter er i samme kategori som Moses Mawa. Begge har spisskompetanse som passer inn i systemet, begge har levert gode prestasjoner i Obosligaen og begge har et stort potensial som skal utvikles videre.

- Dette er unge og sultne spillere som jobber hardt for å bli bedre og som kommer til å utvikle seg videre her hos oss, sier Flo.

Mikkel Maigaard Jakobsen gikk graden som juniorspiller i Esbjerg, der han også tok steget opp i A-stallen. Han spilte noen førstelagskamper i ung alder for den danske klubben, men tok etter hvert steget ned på nivå tre i Braband IF.

Etter en sesong der reiste Maigaard til islandske toppserieklubben IBV Vestmannaeyjrar. Det ble halvannen sesong på Sagaøya før Raufoss lokket midtbanespilleren til Toten. Her har han tatt steg og prestert såpass godt at det har generert interesse fra flere klubber, men Mikkel Maigaard valgte å signere for Strømsgodset, noe vi er veldig glade for.

- Gleder meg veldig

- Jeg ble stolt da jeg hørte om interessen fra Strømsgodset. Det er en stor og tradisjonsrik klubb og jeg gleder meg veldig til å komme i gang. Godset ligger uvanlig til på tabellen og jeg vil bidra til å løfte klubben igjen, sier Mikkel Maigaard, som skal spille med drakt nummer 20 på ryggen.

I Raufoss har han hatt en meget sentral rolle og dunket inn 12 mål fra sin indreløperposisjon. Nå føler han seg klar til å ta steget opp på øverste nivå.

- Jeg føler at jeg har utviklet meg veldig det siste året i Raufoss og blitt en mer komplett spiller, sier 23-åringen.

Dansken liker den planen som Strømsgodset har skissert for ham og måten landsmannen Henrik Pedersen ønsker å spille fotball.

- Det er en viktig når man kommer til en ny klubb at det er en klar plan for hvordan man skal brukes. Spillestilen til Henrik tiltaler meg veldig, sier Mikkel, som også har 13 kamper for det danske U18 og U19-landslaget.

Vi ønsker Mikkel Maigaard Jakobsen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

 

Annonse fra Eliteserien: