Tap mot MIF

MIF vant 3-0 i lokalderbyet.

Lars Vilsvik spilte i kveld sin kamp nummer 329 for Strømsgodset. Det gjør at han, sammen med Tor Alsaker-Nøstdahl og Inge Thun, topper klubbens adelskalender.

Det er en enorm prestasjon, og Lars vil få sin fortjente hyllest inn mot hjemmekampen mot Bodø/Glimt.

Anledningen for tangeringen ble imidlertid alt annet enn det vi håpet på. Mjøndalen tok ledelsen i åpningsminuttene, doblet et snaut kvarter etter pause, og fastsatte resultatet til 3-0 like før slutt.

En ubeskrivelig tung kveld for alle med hjertet i Strømsgodset.

Det første målet kom etter et frispark, der Ole Amund Sveen kom seg fri og satte ballen via et Godset-bein og i mål.

Det tok tid før vi hentet oss tilbake fra det, men etter hvert som kampen satte seg fikk vi den mer inn i vårt spor. Siste halvdel av 1. omgang var god, og der produserte vi målsjanser som burde ført til utligning.

Den største sjansen fikk Valdimar Ingimundarson da han ble spilt gjennom av Ipalibo Jack, men 21-åringen klarte ikke å overliste Sosha Makani.

I tillegg hadde både Mikkel Maigaard, Johan Hove og Kristoffer Tokstad muligheter som enten ble reddet av Makani eller blokkert av MIF-forsvaret.

Etter pause klarte vi ikke holde oppe nivået fra før hvilen, og etter 58 minutter doblet hjemmelaget ledelsen. Fredrik Brustad ble spilt gjennom i bakrom, og chippet ballen over Viljar Myhra og i mål.

På stillingen 2-0 skulle vi hatt et straffespark som kunne skapt nytt liv i kampen, da MIF-stopper Markus Nakkim brukte armen til å blokkere et skudd fra Duplexe Tchamba, men Tore Hansen lot spillet gå.

Utover den situasjonen hadde vi imidlertid lite å komme med utenom innlegg som ble headet ut og angrep som ble stoppet før vi rakk å avslutte. Prestasjonen i 2. omgang var rett og slett ikke god nok.

Etter 84 minutter kom så den tredje da innbytter Stian Semb Aasmundsen headet ballen i hjørnet.

Det ble også sluttresultatet. Tungt og ydmykende, og noe vi må bruke som drivkraft i kampene fremover – for dette er vi nødt til å slå tilbake fra.

Mjøndalen - Strømsgodset 3-0 (1-0)

24. runde i Eliteserien, Consto Arena
Mål: 1-0 Ole Amund Sveen (4.), 2-0 Fredrik Brustad (58.), 3-0 Stian Semb Aasmundsen (84.)
Gule kort: Martin Rønning Ovenstad, Joackim Olsen Solberg (MIF), Lars Vilsvik og Herman Stengel (SIF)
Dommer: Tore Hansen, Feda IL