Mendy forlater Strømsgodset

Kontrakten med Prosper Mendy (25) blir ikke forlenget. Den franske venstrebacken reiser hjem til Paris etter to år i Strømsgodset.

Annonse:

Avtalen utløper søndag 1. august. Klubben har kommet frem til at Mendy ikke får tilbud om forlengelse. Dermed ender den Paris-fødte sidebacken på 23 kamper og ett mål i SIF-drakta. Hvor han fortsetter karrieren er ikke avklart. Mandag forlater han Drammen til fordel for den franske hovedstaden.

- Det er gjort en totalvurdering utifra et sportslig og økonomisk perspektiv. Vi mener vi er godt forspent på venstrebacken med Jonathan Parr og Nico Mickelson som nå er tilbake fra skade. I den settingen kunne vi ikke prioritere en ny avtale med Mendy, sier medie- og kommunikasjonssjef Magne Jordan Nilsen.

Takker klubb og fans

Prosper Mendy kom til oss fra den spanske 3 divisjonsklubben CD Badajoz sommeren 2019 som et helt ubeskrevet blad. Han hadde kun spilt i lavere divisjoner i Belgia og hjemme i Frankrike og dette var Mendys første møte med helprofesjonell fotball. Han ble raskt en publikumsfavoritt på Marienlyst og spilte seg veldig varm i trøya utover høsten 2019. Mendy ble kjent for sine offensive raid og uredde spillestil på venstresiden.

I den påfølgende sesongoppkjøringen pådro han seg dessverre en alvorlig korsbåndskade i LSK-hallen og han mistet hele 2020-sesongen. Mendy fikk en lang rehabiliteringsperiode, men har gradvis jobbet seg tilbake på banen. I juni gjorde han comeback mot Brann – 17 måneder etter sin forrige kamp i Eliteserien. Mendy har vært involvert i 9 kamper denne sesongen, hvorav tre fra start.

Men nå er altså slutt og Prosper Mendy ønsker å takke for tiden i Strømsgodset. Han er blitt glad i både klubben og byen i løpet av disse to årene.

- Jeg vil gjerne takke klubben og supporterne for den velkomsten jeg fikk i Drammen. Det har vært som min andre familie. Nå blir det et nytt kapitel for meg, det var ikke som jeg ønsket, men dette er fotball og jeg må fokusere på fremtiden min. Jeg ønsker klubben lykke til med resten av sesongen. Kom igjen Godset, avslutter Prosper Mendy.

- En herlig fyr

Så langt denne sesongen har Jonathan Parr vært førstevalget på venstebacken, mens Mendy har steppet inn de gangene han har vært utilgjengelig. Nå er også Nico Mickelson helt skadefri og han banker på samme døren. I tillegg har vi Andreas Nyhagen i stallen.

- Mendy trenger å spille kamper og for øyeblikket er veien frem til regelmessig førstelagsfotball litt for lang her hos oss. Men jeg må si at det er litt leit at Mendy nå reiser. Han er en herlig fyr med en fin personlighet og mye godt humør. Han har til og med lært seg å snakke norsk! 

- Mendy leverte godt for oss høsten 2019, men ble naturlig nok satt noe tilbake etter denne korsbåndskaden. Vi håper og tror han kommer tilbake på sitt tidligere nivå. Vi takker Mendy for innsatsen og bidragene i SIF-drakta og ønsker ham lykke til videre på ferden, sier Magne Jordan Nilsen.

Au revoir, Prosper!

Annonse fra Eliteserien: