Matias signerte proffkontrakt

I to og et halvt år har Matias Finnestrand (18) jobbet knallhardt for å gjøre seg fortjent til proffkontrakt i Strømsgodset. Nå er keepertalentet fra Konnerud et skritt nærmere guttedrømmen.

Annonse:

Det er en tydelig stolt Matias Finnestrand som har signert sin aller første proffkontrakt med Strømsgodset ut 2020-sesongen. Noe av det morsomste vi gjør som klubb er å gi unge lokale gutter en sjanse til å realisere drømmen om å spille Eliteserie-fotball ute på Marienlyst. Nå er det Matias sin tur. Han har nådd sitt første delmål.

- Jeg er stolt over å ha fått denne muligheten og jeg er veldig takknemlig overfor Godset at de gir meg den. Nå skal jeg gripe denne sjansen med begge henda, sier 18-åringen.

Det langsiktige målet å kjempe om førstekeeperplassen i Strømsgodset. Men Matias vet at det er et stykke frem dit. Først skal han lånes ut og få verdifull erfaring.

Akkurat slik Morten Sætra, en annen lokal keeper, har gjort i Nybergsund/Trysil og Elverum.

Vilje til utvikling

- Vi har lagt en plan for Matias, der han lånes ut i 2019 og går til en klubb hvor han får en god hverdag, forteller leder for utvikling og samfunn, Lage Sofienlund.

Matias Finnestrand kom til Godset fra Drammen FK/Åskollen foran 2017-sesongen. Han har vært en del av junioravdelingen, og i fjor høst hospiterte han stadig oftere på A-lagstreninger.

- Matias er en keeper med et potensial som vi ikke tror er tatt ut ennå. Han har i tillegg vist sterke treningsholdninger og en vilje til å utvikle seg. Det gjør at vi tror han har gode muligheter for å ta ut dette potensialet, sier Sofienlund.

Matias i aksjon for Team SIF.
Matias i aksjon for Team SIF.

Han forteller videre at Godset har en klar ambisjon om å satse på unge, lokale keepere og gi de best mulig hverdag. Enten det er i egen junioravdeling, i A-stallen eller via utlån i andre klubber.

- Vi er ekstremt opptatt av treningskultur i Strømsgodset. Vi skal hele tiden jakte utvikling og vi er overbevist om at det må ligge i bunn for å maksimalt ut av potensialet til hver enkelt. Noe av det aller morsomste vi gjør er å belønne unge lokale spillere med proffkontrakt, sier Lage Sofienlund.

Utlån til Konnerud

Matias Finnestrand har hatt en god sesong for rekruttlaget. Han har gjort sine saker bra for Team SIF i 3 divisjon, men med Morten Sætra tilbake etter utlånsperioden, og tre keepere i A-stallen, blir det ingen kamparena for han i høst.

Matias skal derfor spille for moderklubben Konnerud ut sesongen, samtidig som han trener fast med Strømsgodset. Dette er rett og slett for å sikre at Matias får matching i det som er igjen av sesongen.

I 2019 skal han lånes ut til en klubb på høyere nivå.

- Vi har lagt en langsiktig plan der jeg går på utlån neste sesong for å få mer erfaring og etter hvert kommer tilbake og kjemper om å være førstekeeper her, sier Matias Finnestrand.

Annonse fra Eliteserien: