Martin-spesial i romjulspodden

Drammens store sønn Martin Ødegaard (19) sier fremdeles "vi" når han prater om Strømsgodset og mener gamleklubben går en spennende 2018-sesong i møte.

Annonse:

Snart tre år er gått siden Martin ble solgt fra Strømsgodset til selveste Real Madrid - en overgang som savner sidestykke i norsk fotball. I løpet av én sesong i Godset ble han tidenes yngste spiller på øverste nivå i Norge, tidenes yngste målscorer på øverste nivå og tidenes yngste A-landslagsspiller - alt dette i en alder av bare 15 år.

189v1uk0qebz51nznkcqzimj03
Martin Ødegaard

Martin har fremdeles hjertet sitt i Drammen og Godset, følger fortsatt nøye med på hva som skjer i gamleklubben. Martin gleder seg til 2018-sesongen og han mener SIF går en spennende fremtid i møte.

- Godset er på riktig vei. Både i form av A-laget som fikk en veldig fin avslutning på forrige sesong, men også de yngre. Det er mange spennende spillere i Godset og jeg synes det ser veldig lovende ut, sier Martin.

Midtbanespilleren er utleid til nederlandske Heerenveen til sommeren, og her har tidvis imponert stort i høst. Martin var blant lagets aller mest fremtredende spillere helt til han ble skadet i desember. U21-landskampen mot Tyskland på Marienlyst viser også hvilket formidabelt nivå han har inne.

- Jeg føler jeg har tatt steg. Jeg føler også at jeg har blitt en bedre fotballspiller. Jeg har tatt steg på de tingene jeg var bra på og utviklet andre sider av spillet mitt.

Samtidig er forventningene til en spiller som Martin Ødegaard hele tiden være skyhøye, selv om han fremdeles ikke er mer enn 19 år gammel.

I podkasten prater Martin om hvordan han har håndtert all oppmerksomheten og han takker pappa Hans Erik Ødegaard og resten av familien for all støtte og oppfølging underveis.

- Jeg føler selv jeg klarer å holde fokus på det jeg skal og at jeg har en fin progresjon. I mediene blir det veldig enten-eller, men jeg føler selv at jeg har vært mer stabil enn det folk kanskje tenker. Jeg er på et veldig godt sted og trives godt med fotballen, sier Martin i samtale med Geir Amundsen og Magne Jordan Nilsen Godset-podden.

Copyright-ProShots-1725048
Martin i aksjon mot Willem II

I et langsiktig perspektiv er leieoppholdet i Heerenveen en god investering for Martins fremtid og ikke minst drømmen om spill for Real Madrid.

- Det er det som er målet. Det var derfor jeg gikk dit fordi jeg har et mål og et ønske om å spille meg inn på laget der. Ellers hadde jeg ikke gått dit. Det er fortsatt målet. Det jeg gjør nå i Heerenveen er bare et steg på veien mot det målet. Forhåpentligvis lykkes jeg med det en dag, sier Martin Ødegaard.

19-åringen er ute av spill til over nyttår grunnet et lite brudd i foten, og dermed blir det en litt ekstra juleferie hjemme sammen med familien i Drammen. I Godset-podden prater Martin om hvordan han har opplevd sin egen utvikling siden overgangen til Real Madrid. Han forteller også hvorfor dagens hovedtrener Zinedine Zidane var avgjørende for valget han tok for tre år siden. Martin hadde Zidane som trener på Castilla (B-laget til Real) det første halvannet året og han har lært en masse av den den tidligere franske toppspilleren - som nå leder Los Blancos med stø hånd.

Martin ble den yngste debutanten i Real Madrids historie (16 år og 157 dager) da han erstattet selveste Cristiano Ronaldo på Santiago Bernabeu en flott mai-kveld i 2016. Dette er selvfølgelig noe vi kommer innom i podkasten.

- Det største jeg har opplevd i fotballkarrieren min, fastslår den stadig like sympatiske og ydmyke unggutten fra Bragernes-åsen.

Vi tror det er enda mer i vente fra Martin og gleder oss til å følge karrieren hans videre.

Vi takker samtidig for besøket og ønsker lykke til videre i Heerenveen og Real Madrid.

20150523_ACERO_63
Annonse fra Eliteserien: