Martin til Sturm Graz

Martin Rønning Ovenstad (22) har skrevet under for Sturm Graz. Vi ønsker Martin lykke til videre i Østerrike!

Annonse:

Lier-gutten har vært Strømsgodset-supporter hele sitt liv, og det er med stor grad av vemod at han nå forlater oss. Martin signerte kontraktsforlengelse like før jul, men da hardtsatsende Sturm Graz kom på banen var 22-åringen klar på at han ønsket å reise til Østerrike.

Onsdag signerte han kontrakt til sommeren 2019.

Etter å ha forhandlet en stund ble det også en avtale som vi kunne akseptere. Sportssjef Jostein Flo er først og fremst opptatt av gratulere Martin med å ha fått nådd målet om spill i utlandet.

- Dette har vært drømmen til Martin lenge. Vi ønsker ham lykke til videre. Det er bare rett og rimelig at han nå får muligheten til å reise ut. Og så skal vi som klubb vært stolte over å ha produsert nok en lokal spiller som blir utenlandsproff, sier Jostein.

Martin Rønning Ovenstad følger i fotsporene til kameratene Martin Ødegaard Ødegaard, Iver Fossum og Gustav Mendonca Wikheim som i tur og orden har tatt steget ut. Listen over lokale spillere som har gått gradene i Strømsgodset, for deretter å ha tatt steget ut i Europa, begynner å bli lang.

- Jeg vil takke for mange fine år i Strømsgodset. Det blir vemodig å forlate Godset og Drammen, men nå kan jeg være ordentlig Godset-supporter igjen. Jeg ønsker alle spillerne og laget lykke til videre, sier Martin.

Han kommer til en tradisjonsklubb i Østerrike som satser hardt. Sturm Graz ligger for tiden på 3 plass i toppserien. Forrige sesong endte de på 5 plass.

Martin Rønning Ovenstad kom til oss fra Mjøndalen foran 2012-sesongen, og har spilt totalt 88 kamper for klubben i sitt hjerte. I løpet av denne perioden har han fått med seg ett seriegull og to seriesølv.

Han har også vært et fantastisk forbilde og representant for Godset –både på og utenfor banen. Martin er typen som alltid stiller opp, som alltid bidrar overfor fansen, og han er en av de som har vært på flest Blåtimer og skolebesøk. Rett og slett en fantastisk gutt som vi kommer til å savne.

Strømsgodset ønsker å takke Martin Rønning Ovenstad for innsatsen og bidragene de siste fem årene. Lykke til i Sturm Graz!

Annonse fra Eliteserien: