Martin Kolberg gjester Godset-podden

Ap-nestoren Martin Kolberg tar turen innom vårt podcast-studio for å snakke om sitt livslange forhold til Strømsgodset.

Annonse:

Lier-mannen Martin Kolberg er en av de ubestridte nestorene i Arbeiderpartiet – med over 50 års fartstid i norsk politikk. Samfunnsengasjementet hans er fremdeles like sterkt, og sosialdemokraten sitter i dag i utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.

Det mange kanskje ikke vet er at 69-åringen er svoren tilhenger av Strømsgodset. Han har hatt sesongkort på Marienlyst helt siden sesongkort ble oppfunnet, og han tar turen på kamp sammen med sin kone Aud så ofte det lar seg gjøre.

Familien Kolberg har bånd til Strømsgodset som strekker seg helt tilbake til før andre verdenskrig. Selv husker han veldig godt de første besøkene på Gamle gress sammen med sin far, og det er selvsagt noe vi snakker om i sendingen. Og visste du forresten at Martin jobbet en periode sammen med Steinar Pettersen på Drammen Kabelfabrikk – en person og en fotballspiller som Martin setter svært høyt.

Det blir også tid til noen en og annen morsom historie, og vi kan røpe såpass at både Gro Harlem Brundtland og Kåre Willoch blir nevnt. Utrykket «du ser ut som en loff i trynet» blir brakt på banen med påfølgende forklaring fra Martin.

Martin prater mye om fotballens posisjon i samfunnet, og den velartikulerte veteranen berømmer Strømsgodset for måten klubben drives. AP-mannen mener at Godset har en tydelig identitet og at klubben har klart å bevare en kulturell samfunnsmessig forankring over tid. Martin har også fått med seg den tydelige profilen klubben har med Blåtimen og stadige besøk ute i lokale barnehager, skoler og idrettslag.

- Slagordet «Ekte kjærlighet» høres kanskje litt pompøst ut, men er det ikke etter min mening. Det er det rette svaret på hva fotball skal være. Det handler om mye mer enn det å spille ballen, sier Martin i Godset-podden.

Hele sendingen kan selvsagt lastes med i såvel iTunes som SoundCloud. Vi anbefaler som alltid å abonnere på Godset-podden slik at du på den måten får varsler hver gang vi har en sending på lufta. Allerede til uken kommer er det en ny episode på gang.

Annonse fra Eliteserien: