Martin Hansen er klar for SIF

Den rutinerte sisteskansen Martin Hansen (29) har signert en avtale med Strømsgodset ut sesongen.

Annonse:

Det er en spiller med mye internasjonal erfaring som vi nå har knyttet oss til. Martin Hansen har tilbrakt den siste sesongen i den sveitsiske storklubben FC Basel. Før det spilte han Bundesliga-fotball for FC Ingolstadt og nederlansk toppserie i Heerenveen og ADO Den Haag. I Heerenveen var han for øvrig lagkamerat med Martin Ødegaard.

Martin Hansen har totalt 88 kamper under beltet i Æresdivisjonen og 23 kamper i Bundesliga, i tillegg til kamper i Champions League-kvaliken og Europa League. Han spilte ni kamper for FC Basel forrige sesong og satt på benken i 24 seriekamper for serietoeren i Sveits.

- Martin kommer til oss med masse erfaring fra toppserien i Nederland, Sveits, Tyskland og Danmark. Han har en stor personlighet og er akkurat den ledertypen vi trenger i den situasjonen vi er i nå. Vi er utrolig fornøyd med å lande denne avtalen med Martin, sier sportssjef Jostein Flo.

_A7R1116Martin Hansen

Han beskriver Martin Hansen som en moderne keepertype med stor tilstedeværelse og autoritet i mål og en som er vant til å spille på store arenaer.

- Han er uredd, offensiv og en meget god skuddstopper. Flink til å lese spillet og til å kommunisere med de foran seg. Rett og slett en voksen keeper. Martin er også trygg og god med beina, noe som er viktig for oss, sier Flo.

Martin gikk gradene hjemme i Brøndby, før han som 16-åring reiste til Liverpool. Etter fem år på akademiet og reservelaget til Merseyside-klubben, samt et utlån i Bradford, reiste Martin hjem til Danmark og Viborg. Her leverte han en knallsesong og ble deretter hentet til Nordsjælland.

I 2014 signerte Martin en toårskontrakt med ADO Den Haag. Gode prestasjoner over to sesonger her førte sisteskansen til Bundesliga og FC Ingolstad. I Den Haag scoret Martin før øvrig et helt vanvittig mål med hælen i en kamp mot PSV.

Her er noen høydepunkter fra Martin sin karriere:


Etter fem år i Nederland, Tyskland og Sveits, kommer Martin til Norge for å hjelpe Strømsgodset ut av en vanskelig situasjon. Han hadde noen flere tilbud, men følte seg veldig ønsket i Drammen. Det ble til slutt utslagsgivende.

- Jeg skal bidra med stablitet, vinnermentalitet og erfaring. Jeg vil også komme hit med ro og humør og få litt positiv stemning inn i laget, sier Martin Hansen.

Se hele intervjuet med Martin her:


Han er sterk i troen på at Strømsgodset skal klare å redde plassen i Eliteserien. Selv skal han stå frem på trening hver eneste dag og stenget

- Det er en stor oppgave, men vinner vi 2-3 kamper på rad så ser det helt annerledes ut. Det er viktig at vi tar det utgangspunktet, sier 29-åringen.

- Nå handler det om å gi maks gass og betale tilbake den tilliten som klubben har vist meg.

Martin Hansen har fått drakt nummer 35 og er spilleklar til søndagens kamp mot Vålerenga. Billetter kjøper du her. 

Vi ønsker Martin Hansen hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Annonse fra Eliteserien: