Marius solgt til Sandefjord

Strømsgodset er enige med Sandefjord om en overgang for Marius Høibråten (23). Vi takker for innsatsen i SIF-drakta og ønsker Marius alt godt videre i karrieren.

Annonse:

Midtstopperen fra Fetsund kom til Strømsgodset fra Lillestrøm foran 2014-sesongen. I løpet av denne perioden har Marius blitt en populær spiller i klubben og han har gått foran med forbilledlig innsats og innstilling. Derfor er det med en viss grad av vemod vi nå selger ham til Sandefjord.

Noen timer før overgangsvinduet stengte ble overgangen formalisert. Marius har signert en avtale ut 2020.

23-åringen har spilt 99 kamper for Godset, men i perioder har det blitt en del benkesliting, blant annet de siste månedene. Det er årsaken til at han nå velger å bytte beite. Marius er fornøyd med det meste i Strømsgodset, men trenger å spille mer førstelagsfotball.

En lojal spiller

- Dette har uten tvil vært fine og lærerike år for meg personlig. Jeg har vokst som spiller og utviklet meg i Godset. Men nå er jeg i en alder der jeg må spille mer enn jeg har gjort her. Den planen Sandefjord har lagt for meg kan passe meg og min karriere fint, sier Marius Høibråten.

Sportssjef Jostein Flo har hatt mange samtaler med Marius og skulle gjerne sett at han ble værende. Men hensynet til en mangeårig og lojal spiller veide til slutt tyngst.

- Marius har vært i Godset i snart 5 år. Han har alltid lagt ned en voldsom innsats, både i trening og kamp, selv om han har vært litt ut og inn av laget i perioder. Nå er Marius i en fase av karrieren der han trenger å spille fast, sier Jostein.

Marius Høibråten var inne i det siste året av kontrakten med Strømsgodset.

- Vi har hatt en ryddig dialog med Marius om at han skal få gå hvis det rette tilbudet dukker opp og han ønsker selv å bli Sandefjord-spiller. Det har vi respekt for. Vi unner Marius alt godt for fremtiden, sier sportssjefen.

Vil savne menneskene

Marius har opplevd mye i Strømsgodset – både på og utenfor banen. Han har stortrivdes i klubben og byen. Inntil videre blir Marius boende i Drammen.

- Det jeg vil savne mest er menneskene i klubben, spillerne og miljøet. Det er noen herlige personligheter i denne klubben. Fansen er også fantastiske og støtter opp i medgang og motgang. De har alltid backet oss og vært en 12 mann, sier Marius,

- Jeg kommer fremdeles til å ha kontakt med mange i Strømsgodset. Jeg har flere av mine neste venner i klubben, sier han videre.

Marius Høibråten setter pris på dialogen rundt klubbskifte og at det lar seg gjøre nå i sommervinduet.

- Jostein og jeg har hatt en god dialog. Strømsgodset har tatt hensyn til meg og hva jeg føler er riktig for min del, sier Marius.

Jostein Flo er tydelig på at Strømsgodset har tilstrekkelig dekning på stopperplass, med Jakob Glesnes, Lars Sætra, Kim André Madsen, Mounir Hamoud og unggutten Arnar Gudjonsson.

Annonse fra Eliteserien: