Marcus Mølvadgaard ut 2022

Den danske angriperen Marcus Mølvadgaard (20) er klar for Strømsgodset og har skrevet under på en avtale ut 2022-sesongen. Vi ønsker Marcus hjertelig velkommen til klubben!

Annonse:

Mølvadgaard har vært på radaren til Strømsgodset siden i fjor sommer. De siste tre ukene har han trent med laget, blitt bedre kjent med spillere og trenere og lørdag spilte han hele kampen mot Hobro i Belek lørdag.

Her leverte unggutten en sterk søknad om å få spille i marineblått på permanent basis. Angriperen var virksom og litt av en plageånd for sine landsmenn i dette oppgjøret. Marcus hadde én ball i nettet som ble underkjent og en fin målgivende pasning til Moses Mawa.

Marcus Mølvadgaard i aksjon for SIF mot Hobro.
Marcus Mølvadgaard i aksjon for SIF mot Hobro.

Henrik Pedersen og Jostein Flo mener at 20-åringen har et uforløst potensial og kvaliteter som passer godt inn i SIFs spillestil. Tirsdag signerte han kontrakt ut 2022-sesongen.

- Marcus er sterk i kroppen, han er rask, flink til å true bakrom og hardtarbeidende. Han kan spille både på topp og begge kanter og har spisskompetanse på områder som er viktig i vår spillestil. Så skal vi ha fokus på å utvikle andre aspekter av spillet hans over tid, sier sportssjef Jostein Flo.

- Sinnssykt glad

Trener Henrik Pedersen liker å jobbe med unge, sultne og ambisiøse spillere som innehar spisskompetanse. Marcus Mølvadgaard tilhører denne kategorien. Spillestilen, kollektivet og kulturen i gruppa skal bidra til at 20-åringen får frem det beste i seg selv.

- Vi ser på Marcus som en spennende ung spiller og vi gleder oss til å være med å utvikle ham videre her hos oss. Han har gjort et godt inntrykk på oss, sier Flo.

Marcus Mølvadgaard har gått gradene i Randers FC, hvor han fikk sin debut som 17-åring. Dennne sesongen ble Marcus sågar kåret til årets talent i den danske Superliga-klubben. Han har spilt 26 kamper for Randers, og 12 på utlån i Hvidovre, men det store gjennombruddet i Danmark har foreløpig latt vente på seg. Nå håper han på et løft i Strømsgodset og norsk fotball.

- Jeg er så sinnssykt glad for å ha skrevet en lang avtale og for at klubben tror på meg. Jeg gleder meg til å komme i gang, til å jobbe hardt og lære masse, sier 20-åringen.

- Spillerne har tatt meg imot på en fantastisk måte og det kunne ikke vært lettere for meg å bli integrert i laget, sier han videre.

Utviklingspotensial

De siste ukene med trening har vært fysisk krevende og Marcus merker at han trenger tid til å tilvenne seg både spillestilen og treningsmengden. Men gutten har forutsetninger for å klare det.

- Det tar tid å venne seg til det høye presset og alle løpene. Men det skal gå bra. Jeg ser at jeg kan passe godt inn i det her systemet, sier Marcus Mølvadgaard.

I Henrik Pedersen får han en trener som ikke er redd for å satse på og utvikle unge talenter. Det er en sterkt medvirkende årsak til at Marcus har trua på at dette skal bli en god kombinasjon.

- Det er vanskelig å finne en trener som stoler like mye på unge spillere som Henrik gjør. Jeg er glad for å få denne muligheten, sier Marcus.

IMG_9306
Henrik Pedersen ser et uforløst potensial i Marcus Mølvadgaard.

 

Annonse fra Eliteserien: