Marcus historisk

Marcus Pedersen er nå inne på topp 10-lista over flest mål for Strømsgodset gjennom tidene.

Søndag utlignet Marcus Pedersen til 2-2 mot Bodø/Glimt på et straffespark åtte minutter før slutt. Den scoringen sørget for at vi fikk med oss et poeng hjem fra Bodø, men den sørget også for at Marcus gikk forbi Odd Johnsen, og tangerte Lasse Olsen på 63 mål for klubben. Det gjør at han inntar 10. plassen på lista over flest scorede mål for klubben gjennom tidene.

– Det visste jeg ikke! Det er moro, smiler Marcus når han blir opplyst om nyheten.

– Det er veldig moro å komme inn på de listene der, spesielt når det er en klubb jeg er glad i og setter pris på.

Marcus scoret totalt 21 mål på 43 kamper i sin første periode i klubben, før han ble solgt til Vitesse sommeren 2010. Etter at han kom tilbake fem år senere har han scoret 42 mål på 71 kamper, der han står med åtte mål på like mange kamper denne sesongen.

Totalt gir det 114 kamper og 63 mål for Strømsgodset. Kun Lars Vilsvik, Kim André Madsen og Mounir Hamoud har flere kamper av spillerne i klubben per dags dato, og ingen er naturligvis i nærheten av å ha flere mål.

Og nå er det altså kun ni spillere som har banket inn flere mål for Strømsgodset enn Marcus. Blant dem Péter Kovács, som innehar 9. plassen med 73 – ti mål flere enn Marcus sitt antall.

– Jeg må vel få klatra litt på den lista der. Péter må jeg kanskje prøve å ta, avslutter Marcus med sitt sedvanlige smil.

Flest mål for Strømsgodset: Topp 10