- Man får lyst til å gjøre alt man kan for at alle skal lykkes her

Denne høsten er 23 år gamle Hans Hagen Svastuen i praksis i Strømsgodset. Bli bedre kjent med gudbrandsdølen her.

Annonse:

Som en del av et 3-årig studieløp i Sport Management på Norges Idrettshøgskole (NIH) kan studenter på tredje året søke seg ut i praksis hos idrettsorganisasjoner. I Strømsgodset har vi hvert så heldige å få 23 år gamle Hans Hagen Svastuen inn i vår organisasjon denne høsten.

Hans kommer fra Sel i Gudbrandsdalen, men har de siste årene studert ved Norges Idrettshøgskole i Oslo. Studiet Sport Management handler om å gi studentene et bredt perspektiv på idretten, med særlig fokus på organisering, markedsføring og ledelse. 

Får lett følelser for denne klubben

Når muligheten for praksisarbeid meldte seg, søkte Hans seg spesielt til Strømsgodset fordi han ønsket å komme tettere på et toppfotballmiljø. En kortere praksisperiode i vår ga mersmak og han søkte derfor om å få et lenger opphold i klubben denne høsten. 

- Det er utrolig givende å jobbe med så ambisiøse folk og å kunne være med å skape noe. Når man bli kjent med klubben, spillerne og alle folka rundt så får man lyst til å bidra og gjøre alt man kan for at alle skal lykkes, sier Hans.

Selv om han i utgangspunktet ikke har et favorittlag i Norge kjenner han allerede på følelser for klubben:

- Man blir automatisk veldig engasjert når man er her. Du kommer så tett på menneskene og lokalmiljøet. Du ser hva Strømsgodset betyr for Drammen og hvor mye drammenserne setter pris på Strømsgodset. Det er lett å bli glad i Strømsgodset, og det har jeg allerede blitt, sier Hans.

Ja-menneske

Hans har allerede rukket å lære mye på sine fire første uker i klubben. Han har blitt en naturlig ressurs i markedsavdelingen som bidrar med egne prosjekter ut mot publikum, organisering av sponsoraktiviteter og gjennomføring av kamparrangementer, blant annet.  

I Strømsgodset er vi veldig fornøyd med den ekstra ressursen vi har fått inn i organisasjonen i høst:

- Hans har allerede visst seg å være en veldig dyktig og handlekraftig fyr som har mye positivt å komme med inn i organisasjonen. I en fotballklubb er vi avhengig av at folk har gjennomføringskraft, er selvgående og er ja-mennesker og Hans oppfyller alle disse. I tillegg er han en trivelig og omgjengelig fyr som kommer godt overens med alle, det hjelper også på, sier praksisveileder, og leder for Privatmarked Signe Rismyhr Engelund.

Karriere i fotballen

Hans spiller til daglig i 5. divisjon for Øvrevoll Hosle
Hans spiller til daglig i 5. divisjon for Øvrevoll Hosle

Hans har hatt fotballen med seg gjennom hele oppveksten. I dag er han både spiller og trener i Øvrevoll Hosle og drømmer om å en dag kunne jobbe i fotballen:

- Drømmejobben må nok være å bli sportssjef. Men jeg ser nå at det også er mange andre spennende jobber i og rundt fotballen, spesielt opp mot marked, arrangement og ledelse. Men fotballen krever mye også, man må gå 100% inn for det om man skal jobbe i denne bransjen, sier Hans.

I Strømsgodset ser vi frem til å nyte godt av Hans´ kompetanse, engasjement og humør utover høsten. 

 

Annonse fra Eliteserien: