- Må være på hele tiden

Henrik Pedersen jobber intenst på feltet med å få spillerne til å ta færre pauser og være dønn til stede i hver eneste situasjon. Les mer hva Godset-treneren tenker om søndagens bortekamp mot Lillestrøm.

Annonse:

Dansken er inne i sin tredje fulle uke som trener i Strømsgodset og søndag leder han laget i sin fjerde kamp. Motstander er Lillestrøm på Åråsen.

- Dette blir nok en spennende og vanskelig utekamp, der vi blir testet på høyt nivå. Det blir kamp hvor vi blir testet på hvor langt vi har nådd på spillestil, hvor langt vi har nådd fysisk og mentalt, og hvor langt har vi nådd i forhold til å prestere fra start til slutt, sier Henrik Pedersen.

Han ser en spillergruppe i Strømsgodset som fortsatt vurderer for mye i kamp og trening. Pedersen jobber mye med å endre den mentale tilnærmingen og tilstedeværelsen, ganske enkelt fordi de ikke kan tillate seg å falle ut i kamp.

Alltid en jobb å gjøre

- Aksepter når du er god og kom deg videre hvis du har gjort noe dårlig. Vi må være på hele tiden. Du kan ikke ha pauser i kamp. Du har alltid en jobb å gjøre. Jeg sier til guttene at vi SKAL bli bedre på å gå fra en aksjon til den neste. Stopp med å vurdere, uttaler Henrik Pedersen.

Henrik Pedersen er aktiv på feltet.
Henrik Pedersen er aktiv på feltet.

- Vi skal også stoppe med å se på tabellen. Det gjelder uansett om vi ligger på 7. plass eller sisteplass. Vi skal se på prestasjonene våre. Hvordan vi omsetter vår måte å spille på. Hvordan vi blir enda dyktigere i vårt press-spill. Hvordan vi blir enda dyktigere når vi vinner ballen og spiller fremover. Hvordan vi får flere spillere i boksen. Hvordan vi blir mer aggressive på våre standardsituasjoner. Alle disse basistingene. Det er hva vi har fokus på. Blir vi dyktige på dette så kommer også resultatene. Det er her vi bruker all vår energi, forteller Godset-treneren videre med stort engasjement.

Henrik Pedersen prater til sine spillere om å ha mot til å være seg selv på fotballbanen. Uansett hvor mye det blåser i perioder. Han vil se spillere som tar ansvar fremfor å bli et offer.

- Gutta jobber bedre og bedre på trening og de er mer og mer på. Jeg synes alle piler peker i riktig retning, sier Pedersen.

Bruker storskjermen på trening

Den nye Godset-treneren er opptatt av alle detaljer som kan gjøre laget bedre og har tatt tak i mye på kort tid i Godset. Et av grepene er bruk av storskjerm til kampforberedelser og analyse. I stedet for å gå gjennom analysen på et møterom velger han heller å kjøre de taktiske momentene ute på banen. Han mener spillerne er mer påskrudd i denne settingen og at det gir en enda bedre effekt.

Dette er for øvrig noe nåværende Leipzig-trener Julian Nagelsmann innførte da han trente Hoffenheim.

 - For meg er det ikke noe spesielt. Jeg synes det gir god mening at man ser en situasjon og så kan man omsette det til en bevegelse ute på banen fremfor å sitte stille og lytte. Jeg tror det er en god måte å gjøre det på rent pedagogisk. Når vi har en storskjerm på treningsbanen, hvorfor ikke bruke den, spør Henrik Pedersen.

Annonse fra Eliteserien: