- Må starte når fløyta går

Herman Stengel føler seg bedre i bedre form enn på lenge. Mandag er Hokksund-gutten klar for å hjelpe Godset tilbake på vinnersporet.

Grunnet en operasjon i desember kom ikke den lettbente midtbanespilleren i gang med fulle fotballøkter før i midten av februar. Men siden den gang har Stengel vært i gradvis stigning og spesielt den siste måneden har han lagt en alen til sin vekst.

- Formen har vært stigende en stund. Det har gått bedre og bedre de siste kampene, sier lysluggen.

Brekket er av

Plagene i lysken er omsider helt borte. Stengel er inne i sin andre sesong i blått, men dette er første gang han spiller uten begrensninger. Resultatet av det er at 23-åringen involverer seg mer og tar på seg større ansvar med ball. Crosspasningene sitter bedre - det samme gjør intensiteten i presset.

- Jeg føler meg mye bedre enn i fjor. Nå kan jeg igjen crosse ballen 50-60 meter og da kommer styrkene mine frem i større grad, forklarer Stengel.

- I fjor spilte jeg med brekket på. Akkurat som på de gamle bilene hvor man virkelig måtte dra til, humrer han.

Stengel i fremgang er godt nytt for at Strømsgodset skal bli enda vassere i siste tredjedel. Det handler om å brette ut spillet i høyt nok tempo, slik at laget kommer til større og flere sjanser.

Mandag klokken 19.00 venter Viking – og da gjelder det å ikke stå med lua i hånda.

Sprinte i press

- Vi må starte kampene når fløyta går. Ikke begynne å spille først etter vi har havnet under, sier Herman Stengel.

I det to seneste hjemmekampene har Strømsgodset havnet under med to mål i 1. omgang. Blåtrøyene har riktignok hevet spillet betraktelig etter hvilen og leverte tidvis godt angrepsspill, men det nytter ikke å gi fra seg initiativet på eget kunstgress.

- Her hjemme skal vi ta kommandoen og styre spillet. Vi må løfte oss høyere i banen, sprinte i press og ikke la motstanderen få fred et sekund. Det skal gjøre vondt å komme til Marienlyst, sier en bestemt Herman Stengel.

Han er tydelig på viktigheten av å gi noe tilbake til Godset-fansen på hjemmebane. Herman håper at spillere og supportere i sammen skal snu trenden mandag kveld.

- Jeg gleder meg til kampen og det er en gjeng her som er ekstremt revansjesugne, sier Strømsgodsets nummer 7.

Annonse fra Eliteserien: