Lundebakken gir seg i Godset

Kjetil Lundebakken (32) forlater Strømsgodset etter 16 sammenhengende år i klubben.

Annonse:

Vestfossen-karen kom først til Strømsgodset som spiller i 2006. Han var en gang en lovende midtbanespilleren, og fikk også seks kamper for A-laget i 2008 og 2009, men etter 2011-sesongen måtte han legge skoene på hylla grunnet skader.

Siden 2012-sesongen har han jobbet som trener i klubben. Først sju år i utviklingsavdelingen, der han i fem år jobbet tett med Vítor Gazimba rundt rekruttlaget.

Et halvt års tid på høsten 2014 var også den daværende 24-åringen utviklingsleder etter at Haakon Lunov fulgte etter Ronny Deila til Celtic.

I 2018 ble han flyttet opp i A-lagsapparatet, og der har han vært siden. Foran 2019-sesongen fikk han ansvaret som klubbens toppspillerutvikler, og de to siste sesongene har han også vært en viktig bidragsyter på treningsfeltet som assistenttrener.

- Det var en tid som startet veldig spesielt, der hele klubben måtte samle seg om noe og gå for det. Det som har stått fremst i panna på meg har vært å fokusere på det jeg får gjort noe med, og bidra til å gjøre spillerne og laget bedre, sier Kjetil om de to siste sesongene.

- Aller viktigst for meg har vært å vise lojalitet til teamet, spillere og klubben, samtidig som jeg har bidratt med den kompetansen jeg har, fortsetter han.

I likhet med hovedtrenerduoen skulle Kjetil gjerne sett at man klarte å ta nye steg etter den gode vårsesongen. Likevel tar han med seg mange nyttige erfaringer fra sesongene rundt vårt A-lag.

- Jeg følte vi hadde muligheten, men av forskjellige årsaker klarte vi ikke å vippe marginene vår vei og ta nye steg i høst. Det var veldig synd etter hvor bra vi så ut i våres. Dette er uansett en bra erfaring å ta meg seg videre i karrieren.

- Jeg tar med meg mye fra alle årene i SIF. Jeg er veldig takknemlig for å ha jobbet med så mange fantastiske spillere, gode trenere og flotte personer. I tillegg har det vært spesielt å oppleve GodsetUnionen på så nært hold de siste årene. Der er det trøkk!

Se et knippe bilder fra Kjetils tid i Strømsgodset her.

Nå venter nye utfordringer som lærer på toppidrettslinja på Drammen videregående skole. Det blir med andre ord ikke store flyttingen rent lokasjonsmessig for 32-åringen, som med det fortsatt kommer til å holde til på Marienlyst stadion.

Den jobben kommer han også til å kombinere med rollen som assistenttrener for Stian Lund i Notodden i PostNord-ligaen. På skolen tar han over rollen til samme mann som han nå skal jobbe sammen med i Notodden. Der får han ansvar for toppidrett fotball, aktivitetslære og treningsledelse.

Han forteller også at han er på tanken om å sette seg på skolebenken fra august.

- Det er bra for meg å skape noen flere bein å stå på, og jeg håper det er mulig å kombinere disse tre tingene.

Samtidig er han glad for at han kan kombinere lærer-rollen med å fortsette å være aktiv som trener i toppfotballen.

- Det er trener jeg er, og jeg er sikker på at jeg kan hjelpe ambisiøse elever og spillere på toppidrettslinja. Samtidig er det bra at jeg kan fortsette som trener i Notodden. Det å bygge et bra prosjekt der sammen med Stian er noe som trigger meg.

Men til tross for spennende utfordringer i vente blir det selvfølgelig vemodig å forlate Strømsgodset 16 år etter at han kom til klubben. Det har han fått kjenne på den siste tiden.

Det har vært tøft. Den siste tida har jeg vært voldsomt inne i mine egne tanker. Det er veldig rart å forlate Strømsgodset. Strømsgodset har vært som et hjem for meg de siste 16 årene, avslutter Kjetil.

Daglig leder Magne Jordan Nilsen beskriver Kjetil Lundebakken som en lojal og svært dedikert trener, som stadig har vokst med oppgavene i Strømsgodset.

- Kjetil har gått hele veien i klubben, fra talentfull spiller som tidlig ble løftet opp i A-stallen, til U-avdelingen som trener, via jobben som utviklingsansvarlig og toppspillerutvikler, til assistenttrener på A-laget. Han har sugd til seg kunnskap fra flinke folk i klubben og vært veldig bevisst på sin egen utvikling. Alltid lojal, alltid med fokus på hva som er det beste for klubben. Jeg vil si at Kjetil har tatt store steg som trener.

- 16 år i samme klubb er lenge og det er litt vemodig når han nå reiser videre. Vi takker Kjetil for den innsatsen han har lagt ned for Strømsgodset. Det er slett ikke utenkelig at våre veier krysses igjen på et senere tidspunkt, sier Nilsen.

Annonse fra Eliteserien: