LSK vant treningskampen

Godset hentet opp LSKs tomålsledelse, men det ble til slutt 3-2-tap i første treningskamp på Marienlyst.

Til tross for resultatet ble det en fin gjennomkjøring for mange. Totalt var 20 spillere i aksjon i dag, der de fleste av dem spilte 45 minutter.

Blant dem var Prosper Mendy (bildet) som spilte sin første kamp på 14 måneder. Det var et svært gledelig gjensyn, og Mendy fikk også vist seg frem med en flott ball i bakrom mot Valdimar Ingimundarson, som førte til straffespark.

Prestasjonen var imidlertid så som så, og kampen ble naturligvis noe uryddig med mange bytter hos begge lag og lang tid siden forrige kamp.

- Det var en variabel prestasjon, der det var en del vi er fornøyde med og en del vi må jobbe med, oppsummerte Bjørn Petter Ingebretsen.

Hovedtrenerne «BP» og Håkon Wibe-Lund er uansett tydelig på at å gi kampminutter til flest mulig, og samtidig komme gjennom uten skader, var det viktigste i dag.

- Også var det deilig å se gutta i kamp igjen, sier BP med sitt sedvanlige smil.

Se høydepunktene her (video fra Drammens Tidende).

Slik var kampen

Etter en sjansefattig start på kampen tok gjestene ledelsen ved Michael Isaksen etter en snau halvtime, før Fredrik Krogstad doblet ledelsen noen minutter senere. På begge målene var det for passivt forsvarsspill av oss, noe som må lukes bort før vi møter nettopp LSK til serieåpning om fire uker.

Men etter å ha kommet under 0-2 slo vi riktignok tilbake, og hevet oss da det nærmet seg pause. Noen minutter før hvilen ble Moses Mawa fint spilt gjennom av Kreshnik Krasniqi, og med LSKs målvakt på halvdistanse chippet Moses ballen elegant og vakkert over målvakten og i nettet.

Fra laget som startet kampen var det bare Sondre Fosnæss Hanssen, Ari Leifsson og Halldor Stenevik som fortsatte på banen etter pause. Viljar Myhra, Lars Vilsvik, Andreas Nyhagen, Herman Stengel, Tobias Gulliksen, Kreshnik Krasniqi, Kristoffer Tokstad og Moses Mawa ble erstattet av Morten Sætra, Fabian Holst-Larsen, Prosper Mendy, Sebastian Pop, Ole Enersen, Simen Hammershaug, Valdimar Ingimundarson og Fred Friday.

Gjestene byttet samtidig alle sine elleve spillere.

God periode etter pause

Fire minutter ut i den andre omgangen fikk vi så straffespark etter den tidligere nevnte bakromspasningen fra Mendy. Valdimar Ingimundarson chippet ballen over keeper, og ble meid ned, og dommer Ola Hobber Nilsen pekte på krittmerket.

Straffesparket fra Fred Friday smalt imidlertid i stolpen – men like etter kom utligningen. Sondre Fosnæss Hanssen spilte en god ball opp på Fred, som stusset gjennom Simen Hammershaug. Fra skrått hold spilte han ballen ut til Ole Enersen, som hadde få problemer med å sette inn sin første A-lagsscoring.

Vi hadde en god periode i etterkant av utligningen, og hadde muligheter til å ta ledelsen, men trykket falt etter hvert litt av, og da åpnet det seg for gjestene.

Åtte minutter før slutt kom avgjørelsen. Josef Baccay slo inn fra venstre, og foran mål satte Kaan Kairinen inn den avgjørende scoringen.

Noen minutter før slutt ble Ari Leifsson utvist da han fikk sitt andre gule, og med ti mann ble det aldri noen sluttspurt for vårt lag.

Nå venter en ny treningsuke før vi tar i mot Sandefjord til kamp på søndag. Til den kampen håper vi forøvrig på å ha de fleste av de som sto over i dag klare. Dagens fravær skyldtes primært at enkelte trenger flere treninger i beina og gradvis økt belastning før de er helt klare for kamp. Alle utenom Jonathan Parr og Lars-Jørgen Salvesen kan være aktuelle til neste helgs kamp.

Kampfakta
Strømsgodset - Lillestrøm 2-3 (1-2)
Marienlyst stadion
Mål: 0-1 Michael Isaksen (26.), 0-2 Fredrik Krogstad (34.), 1-2 Moses Mawa (43.), 2-2 Ole Enersen (50.), 2-3 Kaan Kairinen (82.)
Dommer: Ola Hobber Nilsen
Vårt lag: Viljar Myhra (Morten Sætra fra 45) - Lars Vilsvik (Fabian Holst-Larsen fra 45), Sondre Fosnæss Hanssen, Ari Leifsson, Andreas Nyhagen (Prosper Mendy fra 45) - Tobias Gulliksen (Simen Hammershaug fra 45), Herman Stengel (Sebastian Pop fra 45), Kreshnik Krasniqi (Ole Enersen fra 45) - Kristoffer Tokstad (Valdimar Ingimundarson fra 45), Moses Mawa (Fred Friday fra 45), Halldor Stenevik (Riel Nguen fra 60).