Løses fra kontrakten

Janis Ikaunieks har slitt med å finne seg til rette i Strømsgodset. Vi har derfor blitt enige med latvieren om å terminere avtalen. Han står nå fritt til å finne seg en ny klubb.

Annonse:

Den kreative midtbanespilleren med 26 A-landskamper for Latvia sluttet seg til Godset i begynnelsen av februar på en treårskontrakt. Han kom vederlagsfritt fra FK Liepāja, men oppholdet i Drammen avsluttes etter bare seks måneder. Janis har ikke klart å etablere seg på laget og han har ikke kommet opp på det nivået han selv forventer.

25-åringen har derfor ytret et sterkt ønske om å få reise hjem igjen til Latvia. Etter flere samtaler har vi valgt å ta hensyn til dette ønsket. Fredag ble avtalen terminert med umiddelbar virkning og han står dermed fritt til å finne seg en ny klubb.

- Janis er en god spiller som vi hadde stor tro på, men av ulike årsaker har han ikke klart å få ut potensialet sitt her hos oss. Han har fått mindre spilletid enn han selv forventet og det har igjen gått ut over selvtilliten. Han ønsket selv å terminere kontrakten og det har vi valgt å respektere. Vi takker Janis for innsatsen i Strømsgodset og ønsker ham lykke til videre på veien, sier sportssjef Jostein Flo.

Janis Ikaunieks visste lite om norsk fotball og Strømsgodset før han flyttet til Drammen, men han var overbevist om at dette var riktig steg å ta sportslig. I oppkjøringen gikk det periodevis bra og Janis fikk noen innhopp i begynnelsen av sesongen, men den siste tiden har han vært ute av troppen.

- Jeg kom hit for å spille fotball, men har ikke klart å prestere på det nivået jeg forventer av meg selv. Det er best for både meg og klubben at kontrakten nå termineres. Jeg er glad for at Strømsgodset respekterte mitt ønske om å reise hjem til Latvia. Det har vært en ryddig prosess og jeg ønsker klubben lykke til videre, sier Janis Ikaunieks.

Annonse fra Eliteserien: