Lørdagens motstander: Krylia Sovetov

Les deg opp på Krylia Sovetov fra Russland.

Annonse:

Foto: www.kc-camapa.ru

Strømsgodset får russisk motstand i den første treningskampen på den spanske solkysten. Etter fem dager med intensive treninger i Sotogrande er det klart for den første kampen her nede. Og det blir en god test vi får mot Krylia Sovetov – laget som er plassert på 15 plass i den russiske toppserien etter 19 spilte kamper.

Krylia Sovetov er fra byen Samara sørøst i Russland og ligger lang Europas lengste elv Volga. Klubben sin storhetstid på 60 og 70-tallet, før de på 80-tallet var helt nede på nivå tre i sovjetisk fotball – ikke helt ulikt oss i Strømsgodset. Etter Sovjetunionens fall i 1991 har Krylia Sovetov hatt tilhold i russisk toppserie, med unntak av et par sesonger på nivå to.

Klubben har vært på treningsleir den siste måneden og for noen dager siden slo de kinesiske Dalian Aerbin hele 7-0. Krylia Sovetov har også spilt uavgjort 2-2 mot danske Randers for noen uker siden.

Krylia Sovetov trenes av Miodrag Božović fra Montenegro - en rutinert herremann som har vært innom flere klubber i Russland. Kapteinen Dmitri Vladimirovich Kombarov, med over 300 kamper for Spartak og Dinamo Moskva, er deres mest kjente spiller. Krylia har landslagsspillere fra blant annnet Russland, Romania, Slovenia og Algerie i sine rekker.

Krylia spiller for øvrig mot oss først og deretter ny kamp mot Torpedo Moskva noen time senere. Det vitner om en relativt bred tropp og det er naturligvis vanskelig å vite hvordan de disponerer troppen til disse to kampene rett etter hverandre.

Kampstart på Marbella Football Stadium er klokken 12.00. Oppgjøres streames direkte på dt.no med Ola Niemann som kommentator. Vi oppdarerer vår Twitter-konto med de viktigste hendelsene og kommer tilbake med reaksjoner i våre kanaler etter kampen.

Annonse fra Eliteserien: