Lillebror Sætra får sjansen fra start

Morten Sætra (21) debuterer for Strømsgodset i torsdagens kvartfinale mot FK Haugesund.

Annonse:

Gulskogen-gutten fikk beskjeden rett i forkant av onsdagens trening på Marienlyst. Nå gleder han seg bare til kamp.

- Det er veldig moro å få sjansen og nå gjelder det bare å gripe den, sier unggutten som rager 198 centimeter over bakken.

Morten Sætra har hatt en rivende utvikling det siste året, og virkelig fått maksimalt utbytte av to utlånsperioder i Nybergsund/Trysil og Elverum. 21-åringen returnerte til oss i sommer som en mye bedre keeper. Han har stått frem både på trening og for Team SIF.

Og nå er han altså god nok til å debutere for Strømsgodset i kvartfinalen i cupen. Hovedtrener Bjørn Petter Ingebretsen har ikke den minste betenkelighet med å la en ung keeper få sin ilddåp i det som blir en tøff bortekamp i Haugesund.

- Morten har vist at han fortjener det. Han har vært god etter han kom tilbake fra Elverum på utlån og vist stor fremgang. I denne kampen kommer vi nok til å få en del baller inn i vår boks og Morten er en stor keepertype som liker å gå ut og plukke de ballene. Derfor mener vi at dette er et riktig valg i denne kampen her, forklarer BP.

Morten Sætra har vært utespiller store deler av karrieren. Han er oppvokst en langpasning fra klubbhuset på Gulskogen og har gått gradene i blått fra barnsben av. Morten ble først omskolert som keeper da han gikk første året på videregående skole. Sånn sett har den ektefødte Godset-gutten hatt en formidabel utvikling som sisteskanse.

Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Annonse fra Eliteserien: