8p1g4kuenxm21t1psb972mh4i

Podcast: En sterk drivkraft hos spillerne

Assistenttrener Håkon Wibe-Lund har utviklet et eget analyseverktøy som skal gi spillerne best mulig individuell oppfølging. Det er et av temaene vi snakker om i ukens podcast.

Annonse:

Hver eneste dag jobber trenerteamet til Strømsgodset ned på detaljnivå for at spillerne skal ta ut potensialet sitt, både som fotballspillere og mennesker. Det ene avhenger gjerne av det andre. Håkon Wibe-Lund er en type som elsker å jobbe tett med hver enkelt spiller, og derfor har Berger-karen utviklet et eget analyseprogram som gjør det lettere å gi mest mulig konkrete tilbakemeldinger.

Han har tatt utgangspunkt i et system som G19-landslagstrener Pål Arne Johansen har utarbeidet, og dette har han videreutviklet til å bli et viktig og relevant verktøy i Strømsgodset. I podcasten forteller Håkon Wibe-Lund om hvordan han bruker dette programmet i treningshverdagen. Det er også interessant å høre at utviklingsavdelingen også tar i bruk samme metoder, slik at vi sikrer en blå tråd i måten vi jobber med individuell oppfølging av enkeltspillere.

I tillegg til det rent vitenskapelige aspektet er Håkon veldig opptatt av de menneskelige relasjonene – i kjent Strømsgodset-ånd. Verdibasert ledelse har vært en viktig suksessfaktor her i mange år og Håkon forteller nærmere om sitt syn på dette i podcasten.

Ellers blir det naturligvis en del snakk om lørdagens prestisjekamp mot Vålerenga i Oslo – et oppgjør som Wibe gleder seg veldig til. Vi må kommer også inn på Brann-kampen her på Marienlyst 2 påskedag. Det blir noen diskusjoner rundt hvorfor Strømsgodset ikke fremsto på den måten vi er blitt så godt vant til her på eget kunstgress.

Det blir i det hele tatt fotballprat over akkurat så lav sko som vi pleier i Godset-podden. Hele sendingen ligger nå tilgjengelig i iTunes og SoundCloud. Last ned eller gjør som en rekke andre: Abonner og få varsel hver gang en ny episode er klar.

Annonse fra Eliteserien: