Bjørn Petter Ingebretsen BP

Leder Fredrikstad i innspurten

Bjørn Petter Ingebretsen overtar som hovedtrener i Fredrikstad i sesonginnspurten. Han får med seg Alexander Straus som sin assistent.

Annonse:

Fredag trakk Andrea Loberto seg med umiddelbar virkning som hovedtrener i FFK, bare ni dager før den avsluttende serierunden i OBOS-ligaen. Hardt pressede Fredrikstad tok derfor kontakt med Strømsgodset med tanke på å få låne Bjørn Petter Ingebretsen i innspurten.

Klubbene er nå blitt enige om en avtale som innebærer at BP leder Fredrikstad i serieavslutningen mot Sandnes Ulf – og eventuelt i kvaliken mot enten Raufoss eller Notodden. Han får med seg toppspillerutvikler Alexander Straus som assistent. Sammen med det øvrige støtteapparatet i Fredrikstad skal Godset-duoen sørge for at FFK er best mulig forberedt til kampen mot Sandnes Ulf, der kun seier er godt nok.

wmc0e4xihj3w1g1b02ocnm42o

Østfold-klubben ligger nest sist i OBOS-ligaen, og søndag tapte de hele 5-0 mot Tromsdalen.

- Det er en stor og spennende utfordring, og en veldig spesiell situasjon. I verste fall leder vi laget i bare én kamp, men forhåpentligvis blir det tre, sier BP.

Sportssjef Jostein Flo valgte å imøtekomme henvendelsen fra Fredrikstad etter å ha samsnakket med både daglig leder Dag Lindseth Andersen og hovedtrener Tor Ole Skullerud i helgen. Siden det dreier seg om en såpass kort periode ønsket vi å legge til rette for denne løsningen.

Bjørn Petter og Alex skal uansett tilbake til Godset etter endt oppdrag i plankebyen. Begge klubbene er veldig tydelig på at det kun dreier seg om en utlånsavtale.

- Dette er en stor utfordring og veldig inspirerende for BP og Alex, og det viser bare hvilken kapasitet og kunnskapen vi har i klubben vår. Vi ønsker gutta lykke til i Fredrikstad, sier Jostein Flo.

Bjørn Petter og Alex er på plass i Fredrikstad allerede i morgen tidlig. Der skal de møte spillergruppa og resten av støtteapparatet. Det er naturligvis begrenset hvor mye de får gjort på en uke, men hovedfokuset er å få inn humør i en spillergruppe som selvsagt er preget av motgangen.

- Vi kommer til å ha samtaler med alle spillerne. Vi må ufarliggjøre ting. Få inn humør. Det gjelder å samle gjengen og klinke til, sier en offensiv BP.

Annonse fra Eliteserien: