Lars Vilsvik - en legende!

Les Rune Marthinsen sin hyllest av Lars Vilsvik.

Annonse:

Jeg har tidligere utbasunert min voldsomme beundring av Lars Vilsvik både titt og ofte, og også kåret han til «Tidenes Beste Back» i Strømsgodset på mitt uhøytidelige og subjektive «Tidenes Lag». Jeg har ment dette lenge, og jeg har aldri ment det mer enn nå.

Strømsgodset har hatt noen fantastiske spillere som har bekledd den høyre backplassen. Fra Arild Mathisen, med sine 29 landskamper, via Per Rune Wølner og Arne Gustavsen som til sammen okkuperte 2’er drakta i over 25 år. Men i mine øyne har ingen vært bedre enn Lars, ingen har vært mer stabil, ingen har bidratt mer offensivt,  og ingen betydd mer for oss enn han. Nå blir han noe så sjeldent som en «en-klubb-spiller» når han tegner en ny avtale som kanskje varer karrieren ut. Lars Vilsvik kan – om han slipper unna alvorlige skader – bli den spilleren i SIF historien med flest obligatoriske kamper.

AH5_3840

Lars kom til oss ved en tilfeldighet, og jeg husker det så godt. Jeg fikk en telefon fra hans tante som var adm. dir. i Bertel O Steen og hun spurte pent om hennes nevø kunne få prøvespille hos oss. Sånt sier vi ikke så ofte ja til, men jeg fikk hjelp av Jon Røgeberg som ordnet det slik at Lars skulle få vise seg fram sammen med juniorene. Så ble juniortreningen avlyst, og Jon tok kontakt med Jostein (Flo) og la fram saken som at dette var noe vi hadde lovet en stor og viktig samarbeidspartner og «måtte» gjøre. Det tok bare 20 minutter ut i treningen før Ronny (Deila) ringte Jostein og sa at han skulle signere denne ukjente norsk-tyskeren før noen andre så han… Og som de sier; resten er historie.

Lars spilte seg inn på laget i vårsesongen 2010, og siden har han spilt. Og spilt. 2 seriesølv, cupgull og seriegull. Jeg vil tro han er det første navnet på laget til Skullerud hver helg, og jeg tror ingen på Marienlyst noensinne har sett han spille en dårlig kamp. Jeg tror også at høyresiden i Strømsgodset, med Vilsvik og Øyvind Storflor er den beste høyresiden i norsk fotball – noensinne, noe sted. Men jeg veit selvfølgelig at jeg er inhabil!

1reaxz4xwn5531hr75y6woidur

Lars Vilsvik har valgt Strømsgodset. Han har hatt drøssevis med tilbud fra mange norske klubber, og en rekke spennende forespørsler fra andre land. Samtlige henvendelser ville betydd mer penger i banken, og i noen tilfeller kanskje også flere pokaler. Men han har blitt. Og nå han har valgt å bli! Det finnes nesten ikke slike spillere igjen i Norge. Ingen andre steder i verden heller.

Med Lars med oss fremover vil vi sikre kvalitet og kontinuitet, vi beholder en kulturbærer, en inspirasjon, og en ener. En personlighet som beriker oss som klubb og som vi er så utrolig stolte av at han vil spille med vår drakt, med vårt merke på brystet.

Han vet hva det betyr å være Strømsgodset-spiller. Min oppfordring er at vi lar han få føle hvor mye det betyr for oss at han ønsker å være her. Jeg håper og tror at GodsetUnionen og Marienlyst-publikummet synger Lars Vilsviks navn i samfulle 90 minutter på søndag! La han merke på kroppen hva vi mener om han, hva Strømsgodset er og betyr. La han kjenne det i hver eneste celle i kroppen.

EKTE KJÆRLIGHET!

Jeg er oppriktig rørt. Dette er stort!

Klubbfølelse og lojalitet. Det er det denne sjeldenheten handler om.

Lars Vilsvik er unik.
Lars Vilsvik er SIF Legende.
Lars Vilsvik er vår.

Annonse fra Eliteserien: