Lånes ut til Øygarden

Mustapha Fofana (19) skal spille resten av sesongen på utlån i Øygarden FK i OBOS-ligaen.

Annonse:

Den unge spissen lånes ut gjennom den nasjonale utlånsordningen, som gjør at lokalt utviklede spillere i alderen 18-22 år i Eliteserien og OBOS-ligaen kan lånes utenfos overgangsvinduet.

Ordningen har som formål å bidra til at unge talentfulle spillere som ikke spiller fast i egen klubb skal få spille kamper i høyere divisjon enn det klubbens eget andrelag spiller i.

Etter debuten for Strømsgodset i cupkampen mot Ullern i mai fikk Fofana ti innhopp i Eliteserien under Henrik Pedersen i fjor høst, og scoret sitt første eliteseriemål i hjemmekampen mot Odd i slutten av september.

Det gjorde at han i fjor høst også ble belønnet med sitt første landslagsuttak, og nå står med fem kamper og to mål for G18-landslaget.

Denne sesongen har han derimot vært satt ut av spill grunnet langvarig sykdom. Etter å ha gradvis bygget opp formen igjen sammen med vårt medisinske apparat gjennom den siste tiden er han nå tilbake i full trening, og det beste for hans utvikling nå er et utlån der han er i en reell konkurransesituasjon om spilletid på høyest mulig nivå.

– Vi er veldige glade for at Fofana får dette utlånet. Mulighetene for spilletid er større i Øygarden enn hos oss akkurat nå, så dette er det riktige for hans utvikling videre. Vi håper han fortsetter utviklingen sin og ønsker han lykke til, sier sportssjef Jostein Flo.

Med åtte kamper igjen av årets sesong ligger Øygarden nederst i OBOS-ligaen, med henholdsvis sju og åtte poeng opp til kvalifiseringsplass og trygg grunn. Laget trenes forøvrig av Mons Ivar Mjelde, som vant seriegull som Brann-trener i 2007.

– Det er en fin mulighet for meg til å kjempe om spilletid og få litt kamper i beina igjen, og jeg skal gjøre alt jeg kan for å hjelpe Øygarden med å redde plassen i OBOS-ligaen, sier Fofana, som allerede er på plass på Sotra og formelt spilleklar til morgendagens viktige hjemmekamp mot Kongsvinger.

Vi ønsker Mustapha Fofana lykke til med utlånet og ser frem mot å få han tilbake til oppkjøringen til 2021-sesongen.

Annonse fra Eliteserien: