Lånes fra Tromsø

Dadi Dodou Gaye (29) skal spille vårsesongen i Strømsgodset. Vingbacken kommer på lån fra Tromsø.

Annonse:

- Det føles godt å komme hit. Jeg har alltid sett på Godset som en fin klubb, og jeg gleder meg til å komme i gang, sier Dodou etter å ha signert avtalen som gjør ham til Strømsgodset-spiller for de neste fire månedene.

Dodou Gaye ble kjøpt av Tromsø fra KFUM i fjor sommer, der han spilte i seks og et halvt år - deriblant gjennom samtlige av Jørgen Isnes' sine seks sesonger som hovedtrener for de rødhvite fra Ekeberg.

- Jeg spilte mye under Jørgen i «Kåffa», og kjenner ham godt. Det blir gøy å spille under ham igjen.

Nå kommer han altså på lån til Strømsgodset, i første omgang ut juli. Det primært for å dekke behov på backplass på både høyre og venstre side, der flere av alternativene har vært utilgjengelige i store deler av oppkjøringen. Han kan også bekle rollen som sidestopper ved behov.

- Nå mot slutten av overgangsvinduet ser vi etter supplementspillere på plasser hvor vi er sårbare for skader. Dodou kan spille både høyre og venstre vingback samt sidestopper, og vil dekke flere behov som kan oppstå, sier Jostein Flo.

I tillegg til 184 kamper for KFUM og de to kampene han fikk for Tromsø i Eliteserien i fjor høst har Holmlia-gutten, med gambisk far og islandsk mor, forøvrig også representert farens hjemland på A-landslagsnivå i 2019.

I Strømsgodset skal Dodou spille med draktnummer 16, og deltar på sin første økt med laget tirsdag.

- Jeg er en rask og sterk spiller med mine styrker 1 mot 1 både offensivt og defensivt. Med meg får man en spiller som gir alt for å stenge kassa, og som prøver å bidra med målpoeng.

- Og fart opp og ned på sida.

Vi ønsker Dadi Dodou Gaye hjertelig velkommen til Strømsgodset!

Dadi Dodou Gaye holder opp SIF-drakta foran Marienlyst stadion.
Annonse fra Eliteserien: