- Kulturen er blitt mye sterkere

Søndag jakter Strømsgodset årets første trepoenger på utebane. Vi har tatt en prat med Henrik Pedersen om hvorfor han er sterk i troen på at SIF også skal bli et godt bortelag.

Annonse:

Henrik Pedersen er den femte treneren siden 2007 som forsøke å gjøre Godset til et bedre bortelag. Mot Tromsø søndag jakter han og spillerne årets første seier på reise.

- Det bør ikke være noen forskjell på hjemmebane og bortebane, i hvert fall ikke i forhold til vår tilgang til spillet og kampene. Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal bli et sterkt bortelag, sier Henrik Pedersen i dette intervjuet.

Vår danske hovedtrener har en klar ambisjon om at Strømsgodset skal spille nokså likt enten det er hjemme eller borte, selvsagt med nyanser og utifra hvem vi møter. Men mener bestemt det er mest utviklende for spillestilen å ikke endre for mye fra kamp til kamp og han er overbevist om det kommer til å løsne på bortebane med virkemidlene og metodene de må jobber etter.

- Jeg synes kulturen i laget er blitt mye sterkere og fysikken er kommet ennå mer på plass. Det er blitt tydeligere hva som er okay og ikke okay i gruppa. Mentaliteten blir bedre og bedre i forhold til det å prestere hver eneste dag, både i trening og kamp. Vi er også blitt bedre til å finne aksept i de fasene av kampene hvor det ikke går så godt og arbeide oss tilbake i stedet for å falle bunnløst, sier Henrik Pedersen.


- Vi er mer stabile i prestasjonene fordi kulturen er blitt sterkere. Vi skal ikke kun være et sterkt hjemmelag, men også et sterkt bortelag. Det har jeg stor tro på at vi også skal bli.

Laget har kommet høyere i banen og har mer ballinnehav enn tilfellet var i vårsesongen. Nå gjelder det å utnytte dette til tellende resultat. 

- På hjemmebane har det lykkes for oss å bruke ballovertallet til å bli effektive. Nå skal vi også bruke det overtallet til å bli effektive på bortebane, sier Henrik.

- Jeg vil at vi skal ta steg på at vi er like modige borte som er vi er hjemme. Jeg synes det er motet og intensiteten fra hjemmebane som har manglet litt i utekampene, sier han videre.

Mot Tromsø søndag møter vi et av de mest ballsikre lagene i Eliteserien og det blir spennende å se hvordan denne spillestilen står til vårt aggressiv utrykk. TIL ligger fire plasser foran oss på tabellen - med tre poeng mer.

Avspark på Alfheim er klokken 18.00 søndag.

Annonse fra Eliteserien: