Kraften i Drammen

- Vi har det fremdeles i oss. Vi må bare grave dypt nok, skriver mediesjef Magne Jordan Nilsen i dette blogginnlegget.

Sesongen har vært smertefull. Det har vært noen høydepunkter her og der, men mest motgang og skuffelser. Og det føles som vi er i knestående. Men det er i krevende tider man ser hva folk er bygd av. På banen. På benken. På tribunen. Ni kamper gjenstår. Fire av disse på hjemmebane. Kamper som definerer hvem vi er. Som definerer vår skjebne. La oss nå vise at vi står opp for hverandre fremfor å dra hverandre ned. Still deg selv spørsmålet: Hva kan jeg bidra med for å snu dette? For alle kan nemlig bidra med litt. Med sitt. Summen av alle som bidrar blir en kraft som er så sterk at vi snur dette sammen. Det er det som til slutt vil utgjøre den store forskjellen.

Derfor er det på høy tid at vi finner igjen denne drivkraften i Drammen. Vi må tenne flammen før den slokner. Før det er for sent. Dette er vår by, vårt lag, vårt Marienlyst. Dette er vårt ansvar. Alle blå hjerter må mobilisere for å gjenskape den kollektive kraften og lidenskapen som er blitt litt borte et sted på veien. 

I Strømsgodset sier vi at vi skal være sultne og inspirerende. Kanskje vi ikke har vært det ofte nok de siste årene? Såpass ærlige må vi være med oss selv. Kanskje har vi også blitt for godt vant - i likhet med våre supportere? Jeg har ikke svaret. Det eneste jeg vet sikkert er at vi fremdeles har det i oss. Et eller annet sted. Vi må bare grave dypt nok. Alle må grave. Spillere, trenere, ledere, ansatte, styremedlemmer. supportere, sponsorer, frivillige. Alle som er glad i Strømsgodset. Hele Godset-familien. For dette handler om VI. Ikke dere eller oss. VI! Det handler om hva jeg kan gjøre for klubben - ikke hva klubben kan gjøre for meg. Og gjør vi det sammen sammen blir effekten desto større.

Se på innsamlingsaksjonen til Tifo-gruppa i GodsetUnionen. Gjengen som jobber timevis dugnad for å skape stemning, atmosfære og blå magi på tribunen. Nå var kassa tom. Dette satte i gang en intensiv kronerulling. Spillere, trenere, ledere og supportere har sammen gitt litt. I løpet av halvannet døgn ble «litt» til 15.000 kroner. Dette står som et symbol på hva som skjer om mange bidrar og drar i samme retning mot et felles mål. Dette er litt av den kraften jeg snakker om og som jeg håper vi alle vil kjenne på Marienlyst i neste hjemmekamp mot Molde.

Fra nå og ut sesongen ønsker jeg et konstruktivt og engasjert VI rundt Strømsgodset. Klarer vi det, folkens? Tar dere utfordringen? Klarer vi å grave dypt nok? Klarer vi å stå i det selv om det skulle bli flere tap? Still deg selv spørsmålet nok en gang: Hva kan jeg bidra med? Tenk på det før du går på kamp. Før du legger deg om kvelden. Tenk på det før du poster ditt neste innlegg om Godset i sosiale medier. Det er mulig jeg ber om for mye. Det er mulig du leser dette som tomme ord. Men jeg prøver likevel. For det kan hende du er en av de som stiller deg selv spørsmålet. At du er en av de som bidrar med litt. Det hadde vært så deilig å vise fotball-Norge at motgangen gjør oss sterkere i Drammen. At vi håndterer dette bedre enn de andre. At det gjør noe med oss. At det går på stoltheten løs. Til slutt blir det personlig. Jeg liker å tro at VI kan gjøre en forskjell. VI som har et felles mål: VI som ønsker det beste for Strømsgodset. 

Det er lett å sole seg i glansen i medgang. Flyte med på en bølge. Og det er like lett å være negativ i motgang. Fotballens mekanismer er slik. Svart-hvitt. Følelsesstyrt. Massesuggesjon. Glede eller sinne som gjerne tar overhånd. Engasjement kalles det. Det er det som gjør fotballen så spesiell. I Drammen er det masse engasjement. På godt og vondt. Folk håndterer skuffelser og nederlag på ulike måter. Og stadig mer synlige måter. Vi må leve med det når A-laget ikke leverer gode nok resultater. Fordi Strømsgodset betyr mye for mange.

Men jeg tillater meg å påpeke at vi har en del dedikerte og flinke folk i sentrale posisjoner her i Strømsgodset, både administrativt og på sport, som vil det beste for klubben. Mennesker som kjenner klubben godt, som vet hva Strømsgodset være, hvordan vi skal fremstå, som er samlet om strategi og retning. Mennesker som går på jobb hver dag og spør hva de kan gjøre for klubben – og ikke motsatt. Slik er det er ikke overalt. Tro meg. Er det noe denne bransjen har lært meg så er det at det er nok av de med personlige agendaer. 

Det siste året har blitt kritisert for å miste identiteten vår. Rett eller galt – jeg er glad spørsmålet reises. Når vi korrigeres betyr det at folk bryr seg. Og det betyr at vi står for noe. Det må vi aldri glemme. Vi tåler kritikken og tar gjerne debatten. Vi bruker det som motivasjon og inspirasjon til å slå tilbake. For nå det jaggu på tide å komme på offensiven igjen.

Jeg tror vi er på rett vei på flere områder. Det er mye positivt på gang som drukner litt fordi vi taper for mange fotballkamper. Nettopp derfor har jeg et sterkt ønske om at vi samler oss den høsten her. At flest mulig tar eierskap til det som skjer og bidrar til å snu det. At vi finner og skaper denne kraften i Drammen. At vi sprer den og tar den med oss den i det som er blitt en bunnstrid. Hvis vi klarer det, hvis vi klarer å samle oss i motgangen, så vil vi vinne fotballkamper igjen. 

Da vil vi komme styrket ut av problemene. Og da kan Strømsgodset igjen bygge videre for fremtiden og skape nye fremganger.

Sammen med alle som bryr seg.

For fremtiden i Drammen er lys og blå. 

Uansett hvor høstmørkt det er akkurat nå.

Annonse fra Eliteserien: