IMG_0037

Kovacs vender hjem

Peter Kovacs har signert for Strømsgodset for tredje gang. Nå som samfunnskontakt og spillerutvikler i utviklingsavdelingen.

Annonse:

Sommeren 2015 tok Peter Kovacs et følelsesladet farvel med Strømsgodset og Marienlyst som spiller. Etter 152 kamper og 73 mål var tiden moden for å ta steget videre. Kovacs takket for seg – men med et indre ønske om en gang å returnere.

Nå har den dagen kommet.

Tirsdag signerte ungareren på papirene som gjør ham til samfunnskontakt og spillerutvikler i utviklingsavdelingen i 2018. Peter legger samtidig fotballskoene på hylla etter 22 innholdsrike år på seniornivå.

Høydepunktet i karrieren var utvilsomt seriegullet med Godset i 2013.

- Det er spesielt å tenke på at jeg nå legger opp etter så mange år. Men alt har sin slutt, og nå gleder jeg meg masse til en ny og spennende start i Strømsgodset. Det er stort for meg å være tilbake. Godset er klubben i mitt hjerte, og jeg ser frem til å kunne bidra inn i både samfunnsarbeid og utvikling av talenter, sier 39-åringen.

Tirsdag signerte Dag og Peter på kontrakten som gjør at han vender tilbake til SIF for tredje gang.
Tirsdag signerte Dag og Peter på kontrakten som gjør at han vender tilbake til SIF for tredje gang.

Ut på Blåtimer

Daglig leder Dag Lindseth Andersen ser frem til samarbeidet med Peter Kovacs inn i det som er en spennende fremtid for Strømsgodset.

- Det er veldig hyggelig å få Peter tilbake i klubben. Han har masse kunnskap og erfaring, og har flotte menneskelige egenskaper som passer inn i det viktige arbeidet som skal gjøres fremover, både med spillerutvikling og samfunnsarbeid i byen. Peter er jo også skikkelig blå og det er heller ingen ulempe, smiler Lindseth Andersen.

Peter Kovacs skal være ute på Blåtimer i barnehager og skole tre dager i uka. Både alene og sammen med spillerne på A-laget. Han skal også bidra som assistenttrener på Gatelaget og blir dessuten en av våre Redd Barna-ambassadører. I utviklingsavdelingen får Peter en rolle som spillerutvikler i aldersgruppa 12-19 år.

- Godset har gjort en kjempejobb både i samfunnsavdelingen og utviklingsavdelingen i flere år, og jeg er både ydmyk og takknemlig over å få være en del av dette. Jeg kan identifisere meg med det klubben står for og måten det jobbes, og jeg er også sikker på at jeg har mye å lære bort, sier Peter Kovacs.

Et ansikt på holdninger

Utviklingsleder Lage Sofienlund er henrykt over å få på plass en kapasitet som Kovacs i arbeidet med å utvikle fotballspillere og mennesker i klubben og byen.

Lage Sofienlund med sin nye mann Peter Kovacs
Lage Sofienlund med sin nye mann Peter Kovacs

- Strømsgodset skal bygges på bunnsolide holdninger og sterke verdier og det er Peter Kovacs et ansikt på. Etter mange år som spiller vet han hva klubben står for. Han kjenner kulturen her, han kjenner verdiene, han kjenner byen og historikken og han er et flott forbilde. Vi er trygge på at Peter vil være en strålende ambassadør for Godset og det vi forsøker å bygge opp, sier Sofienlund.

Han vil for øvrig fortsette som leder for samfunnsarbeidet i Strømsgodset i 2018.

- Jeg er opptatt av at vi skal være det vi sier at vi skal være: Ydmyke, hardtarbeidende, respektfulle og folkelige. Alt det er Peter Kovacs, fortsetter Sofienlund.

AH0_6486
Peter Kovacs er en mann av folket. Her fra feiringen av seriegullet i 2013.

Det viktigste for å utvikle unge spillere i Godset i årene som kommer vil være holdningsarbeid og treningskultur. Det handler ikke bare om å være en god fotballspiller. Med Alexander Aas og Peter Kovacs inn i utviklingsavdelingen har vi fått på plass strålende forbilder som vet hva det tilsier å leve som en 24-timersutøver.

- Vi reiser rundt hver eneste dag i byens skoler og lokale klubber for å fortelle hvor viktig det er å dyrke gode holdninger og verdier. Men aller viktigst er det at spillerne på vårt eget A-lag og i vår egen utviklingsavdeling representerer det Strømsgodset ønsker å være, sier Lage Sofienlund.

Annonse fra Eliteserien: