Konkurrerer om å løpe mest

Herman Stengel har aldri vært i bedre fysisk form foran en seriestart. I dette intervjuet forteller Hokksund-gutten at det nærmest er blitt en intern konkurranse i spillergruppa om hvem som løper mest og raskest.

Annonse:

Om tre uker er det seriestart i Eliteserien. Vi åpner borte mot Start i Kristiansand 17. juni, før Odds Ballklubb gjester Marienlyst stadion fire dager senere.

Etter Corona-pausen er spillerne nå inne i en ny periode med fysisk harde treninger. Denne uken startet med to doble økter på Marienlyst. På tirsdag er det alltid den såkalte «Culture game» som skal trigge konkurranseinstinktet i gutta. Da går det ei kule varmt for noen hver.

- Det er tøffe minutter med høyt press og hvor det koker og folk sparker ned hverandre. Det er helt nydelig, sier Stenge med et lurt smil.

Selv har han vært på vinnerlaget de siste kampene. Det gir litt økt selvtillit.

- Nå har jeg vunnet de tre siste og da har jeg klart å holde meg rolig. Men når det butter litt der så koker det, sier Hokksund-gutten.

Se hele intervjuet her:


Midtbanespilleren har aldri følt seg i bedre fysisk form foran en seriestart. Det er mange spillere som har lagt et godt grunnlag for 2020-sesongen og det begynner virkelig å bli en sterk treningskultur i gruppa. Testresultatene er gode og det er en gjeng som liker å trene mye og som tåler å trene mye.

- Nå er gutta i form. Vi får tilsendt alle tallene etter trening og ser hvordan det ligger an. Det begynner nesten å bli en konkurranse om hvem som løper mest og fortest, forteller Stengel.

- Gir ikke det en veldig selvtillit å ha med inn i sesongen at dere orker mye og tåler mye?

- Jo, det gjør det. Så har vi en spillestil som krever at alle er i form og det ser det ut til at alle har tatt på alvor i den perioden vi har vært permittert og på ferie. Det ser bra ut.

Og legger du ikke den innsatsen og de meterne som kreves på feltet, ja da får du høre det av hovedtrener Henrik Pedersen. Han ønsker at det skal være høyere intensitet i trening enn kamp. For å komme dit må man pushe noen grenser.

- Det kokes bra hvis det ikke løpes. Løper du ikke hjemover så kommer han etter deg også, så da er det bare å løpe. Men det er deilig, gutta er i god form og det trøkkes til, sier Herman Stengel.

- Hva forventes av det som skjer inn mot seriestart?

- Nå vet ikke jeg om vi får spilt treningskamper før seriestart, men jeg forventer at den uka her blir tøff og så får vi vel roet det litt ned sånn at vi har friske bein til seriestart. For da skal det smelle.

 

Annonse fra Eliteserien: