Komfortabelt videre til 2. runde

Mikkel Maigaard og Johan Hove scoret målene da Strømsgodset tok seg kontrollert videre til 2. runde i cupen.

Alle foto: Børre E. Helgerud

Det første møtet mellom Strømsgodset og Hønefoss på åtte år ble aldri særlig spennende. Til det ble kvalitetsforskjellen mellom lagene for stor over 95 minutter, selv om vi sparte flere av våre spillere.

SIF var nærmere både tre og fire mål enn vertene var redusering.

Men HBK-spillerne ga det de hadde og det skal sies at dette var deres første obligatoriske kamp siden oktober 2019. De manglet også noen viktige spillere og dermed ble oppgaven for stor.

Nico Mickelson spilte sin første kamp fra start for SIF siden møtet med MIF i november 2020. Han var riktig så frisk på høyrebacken.

Uansett var det en hyggelig ramme rundt matchen på den gamle gressbanen ved siden av AKA Arena. 620 tilskuere var på plass - mange av disse fra Drammen. Den første borteturen siden Kristiansund i november 2019 ga mersmak for våre supportere.

De fremmøtte fikk se en relativt forsiktig innledning i kokvarmen på Ringerike. Det skjedde ikke all verden før Valdimar Ingimundarson ble felt i boksen etter drøyt 20 minutter. Straffen satte Mikkel Maigaard sikkert i mål - hans første for sesongen.

Mikkel Maigaard gjorde ingen feil fra straffemerket.

Etter pausen ble det ropt på nytt straffespark da debutant Riel Nguen, for anledning på spissplass, gikk i bakken i det han passerte HBK-keeper, men kampleder Marius Lien vinket spillet videre.

Debutant 1: Riel Nguen

Johan Hove entret banen midtveis i 2. omgangen og det tok ikke mer enn seks minutter før midtbanespilleren banket inn vår andre scoring. Hove skjøt lavt i hjørne på hel volley og dermed var kampen punktert. Etter dette var HBK sluttkjørt og vi burde scoret et par ganger til, men 2-0 holder i massevis.

Debutant 2: Dilawar Ahmadzay

Det gror stadig godt i Strømsgodset og etter hvilen satte vi innpå to nye debutanter fra egne rekker. Veldig gledelig! Dilawar Ahmadzay (17) erstattet Kristoffer Tokstad og tok plass på topp i SIF-angrepet, mens Andreas Skjold (18) kom inn på midten for målscorer Maigaard. Begge juniorene kom inn med masse energi og var friske innslag. Dilawar var sågar svært nær scoring i debuten.

Debutant 3: Andreas Skjold

Vi takker HBK for matchen og ønsker lykke til med 2021-sesongen.

Nå ser vi frem mot onsdagens bortekamp mot FK Haugesund i Eliteserien og deretter 2. runde i cupen neste helg.