EIR03783Magne

Kom i smoking på spillermøte

Gjest i ukens podcast er skuespiller og tidligere stopperkjempe Rune Temte.

Annonse:

Solbergelvas store sønn har de siste månedene vært travelt opptatt med innspilling av den stjernespekkede storfilmen Captain Marvel i Holywood. Her spiller han mot kapasiteter som Samuel L. Jackson og Jude Law. Walt Disney-filmen har premiere 8 mars neste år.

I podcasten snakker vi selvsagt en del om Captain Marvel og den formidable suksessen som Rune Temte har opplevd som skuespiller de siste årene. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd i rollen som vikingen Ubba i BBC-serien The Last Kingdom.

Rune har kommet gjennom et usedvanlig trangt nåløye i Holywood og i 2016 spilte han en gal norsk skitrener i filmet om «Eddie the Eagle», der også Hugh Jackman og Christopher Walken figurerer.

Men Rune har også en karriere som Strømsgodset-spiller. I 1987 og 1988 var han knallhard midtstopper med piggsveis. Fra den tiden serverer han flere morsomme historier. I 1987 hadde klubbhuset brent ned og spillermøtene ble avholdt på utestedet Blix. Foran den smått legendariske opprykkskampen mot Teie i 1987 valgte Rune å ankomme kampmøtet iført smoking. Gutta trodde han kom rett fra nachspiel, men Rune var klink edru. Han hadde simpelthen kledd seg for opprykksfest. Og opprykk ble det!

Vi kommer også innom det lokale radioprogrammet «Camitz Corner» som Rune og Ulf Camitz hadde sammen og en helt masse andre historier fra en tid der gutta kjørte egne biler til bortekampene og pumpet opp ballene selv.

Rune Temte er en travel mann, men følger fremdeles godt med på Strømsgodset. Og han er ikke minst en ambassadør for klubben når det blir snakk om fotball i skuespillerkretser. For det blir titt og ofte. Visste du for eksempel at Jude Law er Tottenham-supporter?

Rune har på sin side et lidenskapelig forhold til Leeds United – i tillegg til Strømsgodset. Han har alltid vært Leeds. Og etter rollen i The Last Kingdom ble han utnevnte til æresmedlem i Leeds United Supporters Trust, noe som igjen førte til at han ble invitert til Elland Road som klubbens gjest. Ikke nok med det: Han fikk plass ved siden av klubbens mektige eier Andrea Radrizzani og sportsdirektør Victor Orta. Slik er det med Rune Temte. Han vet å komme i posisjon og er populær i de fleste kretser han opererer i.

Denne podcasten inneholder litt av hvert. Alt fra Hamsun til Marcus Pedersen. Og vi kan trygt si at det er den mest uforutsigbare podden vi har levert så langt.

Hør den i iTunes, SoundCloud og nå også Spotify.

God fornøyelse!

Annonse fra Eliteserien: