- Kollektivet er vår styrke

Henrik Pedersen er sterk i trua foran de fem siste kampene. Søndag venter FK Haugesund på utebane.

Annonse:

SIF leverte en spillemessig god kamp mot Lillestrøm i helgen, men skuffelsen over å sitte igjen med bare ett poeng var stor. Nå er den skuffelsen for lengst lagt bort og fokuset er rettet mot neste oppgave.

Den heter FK Haugesund og er tradisjonelt sett av det tøffe slaget. Men Henrik Pedersen ser utelukkende muligheter – både i denne kampen og de resterende. Han mener laget er på rett vei.

- Vi må ha innsats fra det første til det siste minutt, hvor vi leverer en stabil prestasjon. Haugesund er et godt dødball-lag og et lag som er riktig dyktig etter alle langballer, på andreballsfotball og til å spille hurtig fremover, sier HP.

Se hele intervjuet med Henrik her:


- 2.ballsfotball betyr å være i nuet, det betyr å skape overtall rundt ballen og bruke det overtallet til å spille fremover i banen. Det blir en ny spennende oppgave, sier han videre.

- Er du sterk i troen på at dette skal gå bra?

- Ja, jeg har stadig vekk kjempetro. Jeg sover riktig godt om natten, men det jeg gjør jeg fordi jeg ser hvordan mitt trenerteam arbeider hver dag, jeg ser hvordan alle spillerne arbeider og jeg ser hvordan jeg selv arbeider. Vi gjør alt vi kan for å utvikle spillerne og for å utvikle laget til at vi hele tiden øker sannsynligheten for å vinne den neste fotballkampen. Derfor bruker vi masse tid på å lage en god gameplan, en god analyse av motstanderen og hvordan vi kan gjøre det best mulig i forhold til vår måte å spille på, sier Henrik Pedersen.

Henrik har planen klar foran innspurten.
Henrik har planen klar foran innspurten.

Etter ferien har antallet sprint eller såkalte høyhastighetsløp økt markant. Dette er en viktig årsak til fremgangene vi har sett i kampene og til at SIF er blitt et vanskeligere lag å møte. Henrik føler de har kommet et godt stykke på vei, men det er fremdeles mye arbeid igjen.

- Vi har fått opp antallet sprint og antallet tempoløp. Det er selvsagt veldig vesentlig og det kommer til utrykk i vårt press-spill, vår gjenpress og til dels våre omstillinger. Vi skulle gjerne hatt enda lengre faser hvor vi jobber ned høyere intensitet slik at vi får enda flere sprint. Det er steder hvor vi har forbedret oss, men vi er ennå ikke der vi skal være. Det er mer å hente. Når vi vår en hel vinter så skal de komme i bedre form enn de noensinne har vært og det betyr at antallet sprint vil øke. Vi er på et godt nivå, men det er ingen unnskyldning for å ikke bli bedre, sier HP.

- Vi er blitt et mer robust lag. Er det en egenskap som blir viktig mot de lagene vi skal møte i de neste kampene?

- Vi møter noen av de beste lagene i Norge, men det er vårt hold som skal vinne disse fotballkampene, det er ikke enkeltspillere, men det er holdet. Det er vår gjennomarbeidede gameplan, det er spillestilen, det at vi har et sterkt kollektiv, det er vår styrke. Det er kollektivet i vårt press, i vår omstilling når vi er på ballen. Det er de felles tankene som hele tiden er basisen for at vi har én gameplan i hvert sekund. Noen av de har sikkert dyktigere spillere enn oss, men det er laget, det er vår gode form og vår mentalitet som helt sikkert skal bære det gjennom.

- Hvordan er stemningen blant guttene?

- Den er fantastisk. Den er stadig vekk lett, den er stadig vekk modig, den er stadig vekk der den skal være for at vi skal prestere. Pilene peker i riktig retning, sier Strømsgodsets hovedtrener.

Annonse fra Eliteserien: