Knepent tap mot Molde

Valdimar Ingimundarson scoret sitt første mål i SIF-drakta, men det var dessverre ikke nok til å få med poeng hjem fra en tøff bortekamp. Molde vant 2-1 på Aker stadion.

Vi gikk til kampen med karantener på Niklas Gunnarsson, Nico Mickelson og Ipalibo Jack – tunge fravær mot en tøff motstander. I tillegg hadde Ari Leifsson og Valdimar Ingimundarson kun en trening med laget etter å ha vært i 10 dagers smittekarantene.

Med tre venstrebacker ute med skader og karantene, fikk Andreas Nyhagen (21) sin Eliteserie-debut fra start på Aker stadion – og unggutten fra Valdres kan si seg fornøyd med sin innsats. I tillegg var Herman Stengel tilbake fra start etter tre måneders skadefravær. Han viste seg frem med flere flotte gjennombruddspasninger og fikk 78 minutter i beina.

Debutant Andreas får noen gode ord på veien av Henrik Pedersen og lagleder Terje Lysthaug.

Sjanser for Mawa

Det var vertene som skapte de fleste sjansene i 1. omgang, hvor flere kom etter noe unødvendige balltap hos oss. Men Strømsgodset skapte også noen skumle sjanser og den første fikk Kristoffer Tokstad etter syv minutter. Fra skrått hold forsøkte han et skudd som Andreas Linde parerte til corner.

Etter ti minutter var Moses Mawa frempå. Han fikk en glimrende pasning i bakrom av Herman Stengel, som spilte sin første kamp etter tre måneders skadefravær, og dro seg fri i feltet og skjøt i nærmeste hjørne. Den samme Linde avverget til corner med en benparade.

Andreas Linde reddet glimrende på skuddet til Moses Mawa i 1. omgang.

Etter dette ble vi spilt lave av hjemmelaget som kom til flere store sjanser. Noen av avslutningene ble blokkert, de som fant veien helt inn til mål tok Viljar Myhra seg av. Vår solide sisteskanse hadde flere glimrende redninger – spesielt benparaden på skuddet til Magnus Wolf Eikrem holdt høy klasse.

Fem minutter før pause ble Moses Mawa satt opp av debutant Andreas Nyhagen, men angriperen vår ble hindret av Birk Risa i avslutningsøyeblikket og keeper avverget til corner. Spørsmålet er om han ble hindret nok til at dommeren burde blåst straffe, men det gjorde han altså ikke og mer er det ikke å si om den saken.

Smell for Sondre

Vi innledet den andre omgangen riktig så positivt og klarte å presse Molde noe bakpå, dog uten at det resulterte i noe tellende. Etter 53 minutter ble nok hjemmelaget snytt for straffe i det Viljar Myhra felte Birk Risa som tråklet seg gjennom SIF-forsvaret. Men dommeren vinket bare spillet videre. Eller: Han gjorde ikke det en gang. Han bare unnlot å blåse, noe vi skal være glade for.

Halldor Stenevik erstattet debutant Nyhagen etter 53 minutter og innbytteren var positiv og kom mye med i spillet på sin venstreside. Samtidig var Molde raske med å kontre i rommet bak Stenevik da han stupte frem i angrep.

Ohi Omoijuanfo fikk en gedigen sjanse etter drøyt en times spill. Han fosset inn bak SIFs bakre firer, men helt alene med keeper satte han ballen langt til side for mål. Like etterpå ble han byttet ut til fordel for Leke James. Det sier litt om bredden i den MFK-troppen når man kan gjøre slike endringer. Tidligere Godset-spiller Eirik Ulland Andersen kom også innpå samtidig.

Sondre fikk en smertefullt møte med knottene til Ola Brynhildsen.

Etter 66 minutter fikk Sondre Fosnæss Hanssen en stygg smell i kneet. Gulskogen-gutten ofret seg og blokkerte et skudd fra Ola Brynhildsen, men var uheldig og fikk knottene til Molde-spilleren i kneet i forlengelsene av situasjonen. Det var en heroisk og viktig blokkering, som vi hadde flere av denne kvelden, men Sondre fikk svi og måtte etter hvert bytte med Ari Leifsson.

Før han kom så langt scoret dessverre Molde på corner. Sondre tapte duellen med Martin Ellingsen som styrte inn ledermålet. Da var det spilt 70 minutter. Ledelsen var fortjent, men situasjonen burde aldri oppstått – all den tid vi ga bort ballen helt unødvendig i forkant av corneren.

Flott scoring av Valdi

Etter 82 minutter doblet MFK ledelsen – ved innbytter Leke James. Det minnet mistenkelig om offside, men James fikk fortsette og feide ballen i nettet bak Viljar Myhra. En klinisk avslutning fra en av Eliteseriens beste spisser. Like i forkant av Moldes mål ropte Duplexe Tchamba og flere SIF-spillere på straffe etter at midtstopperen gikk overende i boksen. Duplexe mente han ble dyttet i ryggen og hindret, men protestene var til ingen nytte.

Fire minutter før full tid ble det tent et håp i Strømsgodset. Lars-Jørgen Salvesen gjorde en formidabel jobb med mann i ryggen og spilte gjennom Valdimar Ingimundarson som formelig fosset forbi Molde-forsvaret og banket inn reduseringen. Hans første fulltreffer for klubben – en distinkt og herlig scoring!

Vi jaget utligning, men kom ikke nærmere enn at Andreas Linde nær tabbet seg ut på overtid. Ingen var dog på alerten og fanget ballen da keeperen mistet den. MFK var rutinerte og spilte overtidsminuttene fornuftig og kunne faktisk økt til 3-1 ved James – men Viljar tok av seg den. Dermed ebbet en vanskelig bortekamp ut med 2-1 seier til Molde.

Neste oppgave for Strømsgodset er hjemme mot Vålerenga førstkommende søndag klokken 20.30.