Knepent tap i Haugesund

Fred Friday scoret sesongens sjette mål og på overtid var Ipalibo Jack svært nær utligning, men alle poengene ble igjen i Haugesund denne onsdagskvelden. Hjemmelaget vant 2-1.

Vi fikk aldri se noe velspilt affære på en tung og våt gressmatte i Haugesund. Regnet fosset ned og det var mange spillere som slet med touchen og presisjonsnivået. Det skjedde heller ikke all verden i første del av kampen. Strømsgodset hadde egentlig full kontroll frem til vertene kom på en overgang etter 26 minutter.

Sondre Liseth fant Kristoffer Velde ute på venstresiden. Han dro seg først innover i banen, for deretter å ta en skuddfinte, før han tok med ballen over på venstrebeinet og feide avslutningen til side for Viljar Myhra. Først og fremst en flott prestasjon av FKH-kanten, men det føltes som noe lettkjøpt sett med blå øyne.

FKH festet et grep på kampen etter ledermålet, dog uten å skape noen farligheter. Lagene gikk til pause på 1-0 – scoringen kom på omgangens eneste reelle sjanse.

Etter pause startet FKH best. Velde hadde først et skudd i stolpen, før Myhra avverget et skudd fra Ibrahima Wadji. Men rett etterpå satt dessverre 2-0 for FKH. Gustav Valsvik misset på et tilbakespill som ble snappet av den samme Wadji. Han rundet keeper og satte ballen i åpent mål.

Halldor Stenevik og SIF-gutta kjempet hardt mot FKH.

Der og da syntes det hele avgjort, men det skulle likevel bli spenning i denne kampen. FKH rotet vekk ballen på egen halvdel. Herman Stengel snappet og satte opp SIFs toppscorer Fred Friday. Han skjøt ballen via beinet på Ulrik Fredriksen og det satte ut FKH-keeperen. Freds sjette fulltreffer for sesongen! Dermed fikk våre gutter blod på tann. Vi løftet spillet høyere i banen, ble mer direkte i stilen og satte vertene under større press.

Ari Leifsson leverte en ny gods kamp i midtforsvaret. Her stopper han Wadji effektivt og kontant.

Først fikk innbytter Kristoffer Tokstad en fin mulighet fra 13-14 meter, mens hans skudd ble blokkert til corner av Benjamin Tidemann Hansen. Tre minutter på overtid kom altså den gedigne sjansen som nær sikret ett poeng. Et langt oppspill inn i boks endte med at ballen falt ned i beina til Ipalibo Jack på 7-8 meter. Han avsluttet raskt og kontant med venstra, men dessverre gikk ballen nok en gang i kroppen på Tidemann Hansen og like til side for mål. Det skuddet hadde trolig gått rett i nettet. Nærmere kom aldri Strømsgodset og dermed må vi reise tomhendt hjem til Drammen, mens FKH tok sin sjette strake hjemmeseier.

Gustav Valsvik og Ipalibo Jack fortviler etter den forspilte sjansen på overtid.

Dette var en kamp hvor vi jobbet hardt hele veien og reduserte FKH til relativt få sjanser. Men presisjonsnivået med ball ble for dårlig. Vi var for unøyaktig i oppspillsfasen og mistet dermed noe av rytmen i angrepsspillet. Der ligger den viktigste årsaken til at vi ikke klarte å skape nok offensivt. Men innstillingen og mentaliteten i laget var god og det førte til at vi nesten fikk med oss ett poeng. Strømsgodset ga FKH kamp om poengene helt til døra, men det ville seg ikke helt denne kvelden.

Nå venter cupkamp mot Ready på søndag, før vi skal til Sarpsborg søndag 15 august.