Klubblegende gjester Godset-podden

Da Lars Vilsvik signerte ny langtidskontrakt rørte han Godset-fansen langt inn i hjerterota. Klubbtilhørighet og lojalitet er blant temaene i ukens podcast.

Annonse:

Med sine 257 obligatoriske kamper er Lars Vilsvik nummer åtte på adelskalenderen i Strømsgodset. Det er 15 kamper opp til nestemann på lista - den største av dem alle, Steinar Pettersen.

Dersom Lars fullfører den nye kontrakten ut 2021-sesongen, og spiller fast på laget uten å få skader, vil den angrepsvillige sidebacken stå igjen på toppen - foran legendene Tor Alsaker Nøstdahl og Inge Thun som spilte 329 kamper for sitt kjære Strømsgodset.

I ukens podcast røper Lars at han ikke har tenkt noe på den rekorden. Det er for langt frem og på mange måter feil fokus for en som hele tiden jobber med å bli bedre. Men alle oss i og rundt klubben er det en vakker tanke at Lars blir stående igjen på toppen når han avslutter karrieren i Godset en del år frem i tid.

For Lars Vilsvik er en ekte klubbspiller - som har vist tilhørighet og lojalitet i praksis opptil flere ganger. Senest i fjor sommer da han gikk foran og signerte ny langtidskontrakt på et tidspunkt da klubben var hardt presset og kritikere sådde tvil om vår fremtid i toppen av norsk fotball. Lars gikk foran og ga alle et fornyet håp og tro på fremtiden til Strømsgodset. Og siden har pila bare pekt oppover.

Dette er temaer som vi ønsket å snakke litt nærmere med Lars Vilsvik om. Hva er det med Strømsgodset som gjør at han takket nei til Molde i 2011, og igjen nei til Eintracht Braunschweig i 2013 og rett og slett nei til alle andre interessenter i fjor sommer?

Strømsgodset har en spesiell plass i hjertet til Lars Vilsvik - og Lars Vilsvik har en helt spesiell plass i hjertene til alle Strømsgodset-fans. Det er liten tvil om denne type lojalitet, som er sjelden vare i dagens moderne fotball, blir verdsatt i Drammen.

I podden kommer vi også inn på Lars sin fotballoppvekst i Berlin, der han spilte med Bayern Münchens tyske landslagsspiller Jerome Boateng fra de var seks år gamle. Han forteller også om forskjellen på norsk og tysk barnefotball og hvordan han selv ble formet av den tyske modellen.

Høsten 2009 havnet Lars i Strømsgodset nærmest ved en tilfeldighet etter at onkelen tipset klubben. Det var starten på det som er blitt en eventyrlig klubbkarriere. Lars Vilsvik har vunnet seriegull, cupgull og tatt to seriesølv med Strømsgodset. Nå er han sulten på mer. I podden forteller 29-åringen hvordan han rangerer årets utgave av Godset opp mot de han tidligere har vært en del av.

Godset-podden ligger tilgjengelig for nedlastning i såvel iTunes som SoundCloud. Her kan man naturligvis også abonnere på sendingene.

Annonse fra Eliteserien: