Klubbens svar til Hangeland-utvalget

Her er tilbakemeldingen fra Strømsgodset Toppfotball til Arbeidsutvalget for terminlister og konkurransestruktur 2024-2025. Svaret ble sendt utvalget 20. mars.

Annonse:

Strømsgodset ønsker å konkurrere på så høyt nivå som mulig, i en Eliteserie som består av 16 lag hvor sesongen starter siste helg i mars / første helg i april og som avsluttes tredje helg i november. Dette er en svært viktig sak for klubben, for våre supportere og for våre samarbeidspartnere. Vi vet at dette er viktig for alle de som vi er til for. De bør lyttes til og ikke undervurderes. 

I Drammen er ikke folk interessert i å gå på fotballkamp i snø, is og minusgrader. Vi tror ikke folk er det i andre deler av landet heller. Dersom sesongen skal forlenges ytterligere i begge ender så kommer vi til å miste både publikum og sponsorer. Vi mener derfor at sesongen bør komprimeres, der bør spilles flere midtukekamper og det bør spilles seriekamper også når det er landslagspauser / sluttspill.
 
Strømsgodset er overbevist om at vi kan hevde oss internasjonalt uavhengig av om vi starter og slutter en uke før eller senere. Det er mulig å vinne kamper i Europa med 16 lag i Eliteserien og seriestart i månedsskiftet mars/april. Det har Molde, Bodø/Glimt og Sarpsborg 08 bevist de siste årene.
 
Strømsgodsets mål er å fremme Eliteserien. Dersom det er hovedpoenget er det kamptidspunkter publikum vil ha som må veie tyngst.
 
Vi mener at interessen for Eliteserien vil svekkes hvis ligastrukturen endres og det kuttes ned på antall lag. Det blåser en positiv vind over norsk fotball igjen – mye fordi vi har et mangfold av klubber fra vårt langstrakte land. Dette er en styrke som vi bør bygge videre på, snarere enn å endre.
 
Om klubbene som skal ut i Europa trenger bedre matching på vinteren, så foreslås lignende opplegg som på G19-nivå – med skandinavisk mesterskap for de beste klubbene som spilles i Marbella.
 
Strømsgodsets ønsker oppsummert:

  • 16 lag i Eliteserien.
  • Seriestart uke 13 – sesongavslutning uke 46.
  • Sesongen avsluttes med NM-finale
  • En mer komprimert sesong
  • Flere midtukekamper
  • Seriekamper spilles også under landslagspauser/sluttspill
Annonse fra Eliteserien: