Klart tap mot Glimt

Det ble stygge sifre i fredagens treningskamp mot Bodø/Glimt. Nordlendingene vant 5-0 i LSK-hallen.

Godset kom under allerede etter 5 minutter. Dommer Rohit Saggi vurderte det dit hen at Halldor Stenevik handset på et hardt skudd fra kort hold. Straffesparket satte Oliver Berg sikkert i kassa.

Vår første antydning til sjanse kom etter 17 minutter. Christopher Lindquist forsøkte seg fra distanse, men skuddet gikk til side for mål. Tre minutter senere var Glimt farlig frempå og vi var heldig som unngikk baklengs.

Etter 27 minutter kom omgangens første reelle Strømsgodset-sjanse. Johan Hove vant ballen høyt i banen og spilte fri Kristoffer Tokstad. Pasningen var dessverre noe upresis og keeper avverget rett foran beina på Tokstad.

En drøy halvtime var unnagjort da Glimt doblet ledelsen. Vegard Moberg fikk gå altfor lett opp på corner og heade inn 2-0. Kristoffer Tokstad var frempå med en heading fem minutter før pause, men keeper reddet igjen glimrende. Rett før sidebytte kontret Glimt inn 3-0.

Godset holdt seg til planen i frispillingsfasen og spilte med risiko mot Glimt sitt høye press, men slet tidvis med tempoet i pasningsspillet og ble for lite distinkte i siste tredjedel. På defensiven var strukturen ikke helt optimal og vi slet med kontringene til Glimt.

2. omgangen startet med at nordlendingene nesten gikk opp til 4-0. Det gikk fort i svingene inne i vår boks, men Jakob Glesnes fikk avverget på streken.

Etter 66 minutter kom den fjerde etter skrekkelig forsvarsspill. Godset spilte bort ballen opptil flere ganger i egen sone og da må blir man til slutt straffet. Ulrik Saltnes satte ballen kontrollert i krysset fra 18 meter.

Vi gjorde en del bytter etter en times spill, uten at det ble så mye bedre av den grunn. Vi kom til noen halvsjanser, men det var Glimt som var farligst og de kunne fort scoret flere ganger etter hvilen. 5-0 kom etter flott prestasjon og avslutning i krysset fem minutter før slutt.

Mandag reiser Strømsgodset til Marbella - vel vitende om at det er mye å jobbe med.

Kamptakta
Strømsgodset-Bodø/Glimt 0-5 (0-3)
LSK-hallen
Mål: 0-1 Oliver Berg (str. 5), 0-2 Vegard Moberg (20), 0-3 Amor Layouni (44), 0-4 Ulrik Saltnes (669
SIFs lag: Morten Sætra - Nico Mickelson (Kreshnik Krasniqi i 45 min), Jakob Glesnes, Mounir Hamoud (Lars Sætra i 30 min), Christopher Lindquist (Jonathan Parr i 30 min) - Mathias Gjerstrøm (Hasan Duman i 30 min), Martin Rønning Ovenstad (Henning Hauger i 30 min), Johan Hove (Stian Ringstad  30 min), Halldor Stenevik (Andreas Hoven i 30 min) - Kristoffer Tokstad (Amahl Pellegrino i 45 min), Sebastian Pedersen