Klar for ny fight mot LSK

Møtene med Lillestrøm i Drammen er ofte målrike og underholdende. Lars Vilsvik (31) har spilt alle de ti siste hjemmekampene mot Lillestrøm.

Annonse:

Fredag fylte Strømsgodset-veteranen 31 år og det ble selvsagt markert i form av hjemmelaget kake. Selv sto han over søtsakene og la i stedet inn en ekstra økt på Akropolis i forkant av fellestreningen. Vilsvik vet at ingenting går av seg selv lenger og han må være nøye på alle detaljer for å holde kvaliteten oppe på banen.

Søndag spiller norsk-tyskeren sin obligatoriske kamp nummer 305 for Strømsgodset – mot laget vi ofte slår her på Marienlyst. De ti siste møtene med Lillestrøm har vært både målrike, underholdende og med rikelig nerve. Vi har vunnet åtte og spilt to uavgjort. Vilsvik har spilt fra start i samtlige ti.

- Har jeg det? Det visste jeg faktisk ikke, sier veteranen.

Se målene fra de ti kampene her:


Må bli skarpere

Han bryr seg ikke stort om tall og statistikk. Det betyr nada når dommer Tore Hansen blåser i gang søndagens oppgjør. Vilsvik er mer opptatt av jobben som skal gjøres. 

- Vi har vært gode og kompakte defensivt og det må vi fortsette med. Vi skal ha trøkk i presset og være kollektive i alt vi foretar oss. Vi skal ha akkurat det samme engasjementet og tilstedeværelsen som vi har hatt den siste perioden. Vi må være påskrudd og konsentrerte i 90 minutter, sier Vilsvik.

Det er skapt en bedre defensiv struktur i laget, nå gjelder det å skru til den offensive delen. Skape litt flere og litt større sjanser.

- Vi må være litt skarpere i siste tredjedel. Det har vi jobbet mye med på feltet etter MIF-kampen, sier Vilsvik.

Fin ramme

Av de ti kampene mot Lillestrøm på Marienlyst husker han den første best. 5-4 i siste serierunde. Lars scoret på straffe og Godset ledet 5-2 på det meste. Så startet Lillestrøm opphentingen.

Anthony Ujah scoret tre og reduserte til 5-4. På overtid fikk han en gedigen sjanse, men Lars Stubhaug avverget glimrende. Uken etterpå ble Strømsgodset cupmester etter finaleseier mot Follo.

- Vi møtte også Lillestrøm mellom kampene mot Atletico Madrid i 2011. Jeg husker at de ikke ville vanne banen. Men så begynte det å pøsregne i 2 omgang, minnes Vilsvik.

- Det pleier å være fin ramme rundt kampene mot Lillestrøm på Marienlyst og gjerne også mye mål. Jeg håper det kommer mye folk også denne gangen slik at vi får god støtte på hjemmebane, sier den lojale høyrebacken.

Billetter kjøpes her.

Annonse fra Eliteserien: