Klar for Godset

Den latviske midtbanespilleren Janis Ikaunieks (24) har signert en 3-årskontrakt med Strømsgodset.

Annonse:

De siste tre ukene har Janis trent med laget og gjort et svært godt inntrykk – både som fotballspiller og type. Tirsdag ble de siste detaljene unnagjort og 24-åringen signerte på avtalen som gjør ham til SIF-spiller ut 2022-sesongen.

- I Janis får vi en kreativ og skapende spiller som kan bekle flere offensive roller. Han er god en mot en, han kan skape ubalanse hos motstander og han besitter ferdigheter som vi trenger i laget. I tillegg har han god løpskraft. Vi er godt fornøyd med å få på plass denne avtalen og vi har stor tro på at Janis skal få ut sitt potensial her hos oss, sier sportssjef Jostein Flo.

Janis Ikaunieks er en typisk 10-er, men trives også godt som indreløper og høyrekant. Han liker å drive inn i banen med sin presise venstrefot. Siste halvannet året har Janis scoret 16 mål på 41 kamper for den estiske toppserieklubben FK Liepāja.

I 2014/15-sesongen hadde han stor suksess i samme klubb med 23 mål og 10 assist på 32 kamper. Det er sterke tall for en midtbanespiller og Janis ble solgt til den franske toppserieklubben Metz. Han har også erfaring fra gresk toppserie på utlån i AEL Larissa.

Nå ser Janis Ikaunieks frem til å utvikle seg videre i Strømsgodset under Henrik Pedersens ledelse.


- Dette er et riktig steg for meg å ta og jeg tror jeg kan forbedre meg som fotballspiller her. Jeg liker treneren og hvordan han snakker med spillerne og jobber med spillerne for å hjelpe de til å bli bedre. Jeg er veldig glad for å være her, sier 24-åringen, som har spilt 26 A-landskamper for hjemlandet.

Han har som nevnt trent med laget de siste ukene og blitt godt kjent med både spillere, trenere og støtteapparat.

- Jeg er blitt tatt godt imot og trives allerede, smiler vår nye nummer 23.

Vi ønsker Janis Ikaunieks hjertelig velkommen til Strømsgodset!


Annonse fra Eliteserien: