Kjempet seg til seier på Marienlyst

Yacouba Sylla, Martin Rønning Ovenstad og Johan Hove scoret målene da Strømsgodset kjempet seg til en ekstremt viktig 3-1-seier over Tromsø.

Det ble en sliteseier av de sjeldne, og de aller fleste måtte ta ut det aller siste, og vel så det, for å holde ut i sluttminuttene, men da Johan Hove banket inn 3-1 fem minutter på overtid kunne både spillere, trenere og publikum slippe jubelen løs.

Før det hadde Tromsø tatt ledelsen, Yacouba Sylla utlignet og Martin Rønning Ovenstad sendt oss i ledelsen.

Men vi starter forfra.

Kampens første sjanse fikk Tromsø etter kun fire minutter, da Robert Taylor kom til innlegg på høyrekanten og fant hodet til Runar Espejord foran mål. Headingen gikk imidlertid et stykke utenfor.

Etter det tidlige skremmeskuddet tok vi kontroll over banespillet, mye takket være et godt presspill. Vi kunne også notere et par halvsjanser der innleggene havnet like foran Amahl Pellegrino, men de aller største lot vente på seg.

TIL i ledelsen – tilsvar fra Yacouba

I stedet ble det uttelling foran det andre målet. Morten Gamst Pedersen slo et hjørnespark inn foran mål, der Kent-Are Antonsen fikk forandret ballens retning akkurat nok til at den gikk inn i det lengste hjørnet.

Det tok imidlertid ikke mer enn drøye minuttet før vi var like langt. Etter et hjørnespark i motsatt ende ble ballen headet ut – men ikke lenger enn til Yacouba Sylla på 30 meter – og han takket og bukket for den muligheten.

På halv volley hamret han løs med høyrefoten, og sendte ballen vakkert ned i hjørnet utenfor Gudmund Kongshavns rekkevidde.

Like etter kunne vi gått opp i ledelsen da Mos ble spilt gjennom i bakrom, men spissen ble løpt opp av målscorer Antonsen, som fikk dyttet ballen over dødlinja.

Ti minutter før pause var det så Tromsø som var nær ved å gå opp i ledelsen da Lasse Nilsen slo inn lavt fra venstre, men Viljar Myhra fikk en hånd på ballen, og slo den vekk fra mål.

Dermed gikk lagene i garderoben på stillingen 1-1 halvveis etter en fartsfylt omgang.

Martin sendte oss i ledelsen

Det skulle heller ikke ta lang tid før vi fikk servert underholdning etter hvilen – for det tok ikke mer enn to minutter før vi var i ledelsen.

Mye takket være et mesterlig forarbeid av Stian Ringstad. 27-åringen dro seg innover fra venstrekanten, før han forserte rett gjennom Tromsøs forsvar og ned mot dødlinja. Der la han ballen 45 grader ut mot Martin Rønning Ovenstad, og Lier-gutten la ballen trygt og godt i det lengste hjørnet.

I det påfølgende kvarteret hadde vi for det meste god kontroll, men et par ganger glapp det opp. Først kom Taylor til avslutning fra snaue 20 meter etter at vi pådro oss brudd på midtbanen, før Espejord ble spilt gjennom seks minutter senere. Heldigvis gikk begge avslutningene utenfor stengene.

Ti minutter før slutt kunne Mos punktert kampen da han ble spilt gjennom av innbytter Sebastian Pedersen, mens ballen smalt i den nærmeste stolpen.

Dramatiske sluttminutter

Det ble da i stedet noen svært intense og nervepirrende sluttminutter, toppet med fem overtidsminutter – der Tromsø kjempet hardt for å nå gjennom vår forsvarsmur. Vi kjempet derimot minst like hardt for å holde unna.

Og i det klokka nærmet seg 95 minutter fikk vi overgangen vi hadde ventet på, der vi stanget mot et Tromsø-forsvar nærmest strødd på streken. To ganger lyktes det ikke for Amahl Pellegrino, men på det tredje banket innbytter Johan Hove ballen i nettet, sendte Marienlyst til en blanding av lettelse og eufori.

Samtidig lå våre spillere strødd på kunstgresset, trolig med en lignende følelse som folket på tribunen.

Sekunder senere blåste dommer Trygve Kjensli av, og vi kunne innkassere tre ekstremt deilige, og ekstremt viktige, poeng.

Se alle høydepunktene her:

Strømsgodset - Tromsø 3-1 (1-1)

9. runde i Eliteserien, Marienlyst stadion
Mål: 0-1 Kent-Are Antonsen (24.), 1-1 Yacouba Sylla (25.), 2-1 Martin Rønning Ovenstad (47.), 3-1 Johan Hove (90.)
Gule kort: Martin Rønning Ovenstad, Stian Ringstad og Sebastian Pedersen (SIF)
Dommer: Trygve Kjensli, Nesodden IF