Kjempet med seg poeng hjem

Godset forsvarte seg godt og fikk med seg et sterkt poeng fra bortekampen mot serieleder Viking.

Annonse:

Trenerteamet la en god kampplan, og utførelsen fra spillerne var heller ikke noe dårligere. Det eneste som manglet var det siste lille på de farlige overgangene vi hadde før pause - for i andre halvdel av første omgang var det også vi som var nærmest scoring på SR-Bank Arena.

Den aller største kom fem minutter før pause. Etter at Lars-Jørgen Salvesen vant duellen på et oppspill gjorde Halldor Stenevik et flott forarbeid, før han spilte frem Ipalibo Jack på løp fra sin midtbaneposisjon. Dessverre hadde Viking-keeper Patrik Gunnarsson relativt god kontroll på avslutningen.

Tidligere i omgangen hadde også Lars-Jørgen Salvesen en brukbar mulighet, og enda tidligere hadde Viljar Myhra to gode redninger. De ble det også flere av utover i kampen.

Ole Enersen (19) kom godt fra det i sin første kamp fra start for sesongen. Foto: NTB
Ole Enersen (19) kom godt fra det i sin første kamp fra start for sesongen. Foto: NTB

For etter pause handlet det aller meste om hjemmelaget. Vi klarte ikke holde nok på ballen til å gjenskape de farlige overgangene før pause, anført av Lars-Jørgen Salvesen og Ole Enersen, som jevnlig skapte trøbbel for Viking-forsvaret utover den første omgangen.

Til gjengjeld var vi solide i det defensive arbeidet - og allerede to minutter ut i den andre omgangen viste Åssiden-gutten Enersen at han også kunne bidra i den enden. På en kjempesjanse til hjemmelaget kastet 19-åringen seg inn og blokkerte avslutningen til hjørnespark - en avslutning som etter alle solemerker hadde endt i mål uten den involveringen.

Utover omgangen ble det mye å gjøre på både målvakt Viljar Myhra og midtstopperne Gustav Valsvik og Ari Leifsson, samt Niklas Gunnarsson, som spilte de siste tjuefem minuttene på høyreback for Lars Vilsvik. Selvfølgelig også med svært god hjelp fra de mer offensive spillerne, som alle la ned en enorm defensiv jobb utover den andre omgangen.

Etter hele åtte tilleggsminuttene kunne vi omsider puste lettet ut - med ett poeng trygt pakket i bagasjen.

Nå ser vi mot en ny bortekamp, denne gangen mot Kristiansund på mandag - selveste 16. mai, fotballens nasjonaldag. Vi gleder oss!

Asset 1 Asset 2
1
V. Myhra

26
L. Vilsvik
Substituted out 72'
2
A. Leifsson
71
G. Valsvik
4
T. Grøgaard

6
I. Jack
Substituted out 65'
8
J. Hove
10
H. Stengel

7
H. Stenevik
88
L. Salvesen
Substituted out 72'
84
O. Enersen
Substituted out 66'
Innbyttere
18
E. Boahene
9
F. Friday
Substituted in 72'
5
N. Gunnarsson
Substituted in 72'
92
K. Krasniqi
Substituted in 65'
40
M. Sætra
11
K. Tokstad
Substituted in 66'
Innbyttere
 • 18
  E. Boahene
 • 9
  F. Friday
  Substituted in 72'
 • 5
  N. Gunnarsson
  Substituted in 72'
 • 92
  K. Krasniqi
  Substituted in 65'
 • 40
  M. Sætra
 • 11
  K. Tokstad
  Substituted in 66'

Annonse fra Eliteserien: