Kapteinen tatt ut på A-landslaget

Jakob Glesnes er hentet inn inn den norske troppen som tirsdag spiller EM-kvalifiseringskamp mot Romania i Bucuresti. Vi gratulerer kapteinen!

Annonse:

Det norske landslaget fikk en stor opptur på Ullevaal lørdag kveld, da Joshua King sikret ett poeng mot Spania med straffescoring på overtid. Norge leverte en god kamp og det er optimisme foran tirsdagens møte med Romania i Bucuresti.

Den norske troppen satte seg på flyet til den rumenske hovedstaden søndag kveld - med Jakob Glesnes ombord. 25-åringen ble hentet inn etter at både Håvard Nordtveit og Tore Reginiussen måtte melde forfall grunnet skader.

Jakob var på hytta i Myrkdalen da han fikk telefonen fra landslagsledelsen. Midtstopperen kastet seg rundt og kjørte rett til Oslo, hvor han sluttet seg til resten av troppen. Jakob er inne på A-landslaget for aller første gang. Tidligere har han fire kamper for G17-landslaget og tre opptredener for U21.

- Utrolig stort å få være med A-landslaget. Det har alltid vært en guttedrøm og da er det naturligvis veldig inspirerende å bli tatt ut, sier Jakob Glesnes.

Midtstopperen kom til Strømsgodset sommeren 2016. Han har spilt totalt 107 kamper for klubben og har vært klubbens kaptein siden 2017-sesongen.

Landslagstrener Lars Lagerbäck forklarte uttaket av Jakob på dagens pressekonferanse i Oslo.

- Når vi sitter med en liste vi har, og ser på dem som spiller hjemme i Norge, har han vært med der. Vi betrakter ham som en av de beste i Eliteserien, sa svensken.

Jakob Glesnes er den første Strømsgodset-spilleren som er med i A-landslagstroppen til en kvalifiseringskamp siden Jonathan Parr var inne høsten 2016. I 2015 fikk Marcus Pedersen to landskamper som SIF-spiller i playoff mot Ungarn.

Annonse fra Eliteserien: