Kapteinen er Årets SIF-gutt

Strømsgodsets kaptein Jakob Glesnes er kåret til Årets SIF-gutt i 2018. Vi gratulerer så mye!

Annonse:

Årets SIF-gutt er en pris som deles ut til den spilleren som gjennom sesongen har vist stor lojalitet, gode holdninger og prestert på høyt nivå i trening og kamp. Prisen ble i sin tid etablert av nå avdøde Ole K. Karlsen – mangeårig SIF-venn og sponsor og er blitt delt ut hver eneste sesong siden klubbens storhetstiden startet på 60-tallet.

Det var flere gode kandidater til årets pris, men juryens valg falt til slutt på Jakob Glesnes. Kapteinen innfrir alle de tre kriteriene og han har gått foran og tatt ansvar i en krevende og til dels turbulent sesong for klubben. Jakob har knapt stått over en økt i hele år og er en foregangsfigur hva gjelder treningskultur og holdninger.

Et følelsesmenneske

En tydelig rørt Jakob Glesnes mottok prisen av Atle Kittelsen i forbindelse med onsdagens tradisjonsrike sponsorjulebord på Marienlyst.

- Jeg er et følelsesmenneske og jeg setter utrolig stor pris på å få denne utmerkelsen. Det betyr mye for meg, sier 24-åringen.

- Samtidig er fotball et lagspill der man vinner og taper sammen. Det har vært en vanskelig sesong, men jeg synes vi har stått samlet i spillergruppa. Jeg er veldig glad for å være en del av den gjengen her, sier kapteinen videre.

Foran alle sponsorene fortalte Jakob om hvordan følelsene tok overhånd da Eliteserie-plassen ble sikret i de siste sekundene på Nadderud. Da Mos satte inn 2-2 på overtid tok kapteinen til tårene og kastet seg om halsen på supporterne som stormet banen.

- Det er slike øyeblikk og opplevelser som knytter oss enda tettere til klubben og til hverandre. Det var helt sinnssykt. Jeg vil aldri glemme det, samtidig som jeg håper vi aldri kommer i samme situasjon igjen, sier Jakob.

Det var også et stort øyeblikk for ham å lede Strømsgodset ut i cupfinale på Ullevaal, selv om det endte med et bittert tap mot Rosenborg.

Foran 2017-sesongen ble Jakob utnevnt til kaptein i Strømsgodset - som en av de aller yngste i klubbens historie. På denne tiden har det vært både oppturer og nedturer. Alt fra klubbrekord med åtte strake seire til nedrykksstrid og nevnte cupfinale.

Takker for støtten

Det har vært til dels mye å stå i for en ung stril. Men Jakob føler at han lærer noe hele veien og disse erfaringene gjør at han utvikler seg både som fotballspiller og menneske. Jakob har vokst på disse to sesongene som kaptein. I fjor ble han kåret til Årets forbilde i norsk fotball og det sier mye om måten han representerer Strømsgodset i alle sammenhenger.

- Jeg er stolt over å få være kaptein i Strømsgodset. Jeg stortrives i klubben og gleder meg allerede til å slå tilbake neste sesong. Vi har mye å revansjere, sier Jakob.

Han påpeker at spillere, trenere og alle involverte i klubben må lære av motgangen i år, slik at Strømsgodset igjen kan skape nye fremganger og oppturer i sesongen som kommer. Jakob benytter også anledningen til å takke fansen for støtte gjennom sesongen.

- De har vært helt enestående i år. Det har vært tung for dem også, men de har støttet oss hele veien. Måten de sto igjen og sang på Ullevaal etter cupfinalen gjorde virkelig inntrykk på meg. Der viste de i praksis hva ekte kjærlighet handler om, sier Jakob Glesnes.

Annonse fra Eliteserien: