Det har vært mange minneverdige kamper mot Rosenborg på Marienlyst de siste 12 sesongene. Her er et lite tilbakeblikk.

På 1990-tallet var oppgjørene mot Nils Arne Eggens Rosenborg ensbetydende med tap – gjerne store tap. Det ble gjerne fem, seks eller sju. Vi hadde rett og slett ikke en nubbesjanse.

Men etter Strømsgodset returnerte til den gjeve selskap i 2007 har det vært mange minnerike og morsomme møter med trønderne på Marienlyst. Vi har faktisk bare tapt tre av 12 i Drammen – hvorav de to av dem har kommet de siste to sesongene. Det er med andre ord på tide og ikke minst ekstremt viktig å slå dem igjen.

Billetter til kampen kjøpes her.

I 2007 fikk 7009 tilskuere se André Bergdølmo utligne til 1-1 med et praktfullt frispark. Mannen som opplevde store triumfer med Rosenborg på 90-tallet bøyde ballen elegant over muren og ned i hjørnet bak Lars Hirschfeldt og sikret med det et viktig poeng i nedrykksstriden den gangen.

AH077336
André Bergdølmo feirer utligningen etter frispark i krysset.

Året etter tok det fullstendig fyr da RBK gjestet Marienlyst. David Nielsen x 2 og Stian Ohr sendte Godset opp i 3-0 før gjestene kom til hektene og reduserte to ganger. Det var nærmest litt uvirkelig en periode da vi kjørte på som verst. 6600 tilskuere bivånet den første triumfen mot Rosenborg i Drammen siden 3-0 i 1991.

AH096542x
David Nielsen juber sammen med Andre Bergdølmo , Stian Ohr , Glenn Andersen , Ousman Nyan og Fredrik Winsnes .

I 2009 ble Rade Prica matchvinner i en kamp som samlet 7387 tilskuere på Gamle gress. Påfølgende sesong scoret Ola Kamara sitt første av etter hvert mange mål mot trønderne etter et glimrende innlegg fra Joel Riddez – og sikret med det 1-1 og uavgjort.

I 2011 kjørte SIF tidvis rundt med Rosenborg, som det året ble ledet av Janne Jönsson. Øyvind Storflor åpnet målkontoen allerede etter fire minutter med en kanon i krysset bak Daniel Orlund. Ola Kamara fastsatte sluttresultatet til 3-1 etter assist fra nettopp Storflor.

JRC_9355
Ola Kamara hadde for vane å score mot Rosenborg.

I denne perioden bygget Strømsgodset opp et nytt storlag og de aller fleste ble sendt hjem fra Drammen med tap. Så også Rosenborg. Det var hakket tettere i sølvsesongen 2012 og vi havnet sågar bakpå etter mål av Rade Prica. Men Ola Kamara kvitterte og Peter Kovacvs headet inn den avgjørende scoringen etter en corner – og sendte med det SIF-fansen til himmels. 7451 tilskuere var innenfor portene denne deilige novemberkvelden i 2012.

JRC_9397
Peter Kovacs ble matchvinner på Marienlyst i 2012.

I gullsesongen måtte vi nøye oss med ett poeng – i en kamp som huskes best for Øyvind Storflors vanvittige frispark i krysset fra 25 meter. Han hadde fortjent å bli matchvinner med den scoringen, men innbytter John Chibuike ville det annerledes og utlignet til 2-2 mot slutten.

_JRC6870
Stefan Johansen omfavner frispark-helten Øyvind Storflor.

I 2014 ble det nok en gang 1-1. Thomas Sørum sendte Godset i ledelsen, før omstridte Nickie Bille Nielsen utlignet fem minutter senere.

I 2015 leverte Strømsgodset den kanskje beste omgangen i klubbens historie. Rosenborg tok riktignok ledelsen på sin første og eneste sjanse de første 45, men etter det var det fullstendig enveiskjøring. Marcus Pedersen scoret to mål og Nana Boateng satte inn ett, men ledelsen til pause burde vært det dobbelte. Vi vasket frem den ene sjansen etter den andre, men effektiviteten sto ikke i stil med banespillet. Etter hvilen slo Rosenborg tilbake to ganger i en ellevill fotballkamp foran hele 8468 tilskuere.

Sesongen 2016 ble ingen høydare for Strømsgodset og spesielt høsten var krevende med ti kamper uten seier. Men det store øyeblikket, det aller vakreste, kom i den siste hjemmekampen – i Øyvind Storflors avskjed med Marienlyst. Trønderlegenden entret banen som innbytter etter 66 minutter. Kort tid etter skrudde han inn et frispark fra 20 meter – og da føltes det som tiden sto stille på Marienlyst. Et episk øyeblikk, det perfekte punktum for en av de mest innflytelsesrike spillerne i Strømsgodsets historie. Og det mot Rosenborg – hans tidligere arbeidsgiver, foran 7661 tilskuere.

ahDSC_8918
Et episk øyeblikk på Gamle gress

De to siste møtene med Rosenborg i Drammen har ikke vært like minneverdige. Begge har endt med tap, henholdsvis 0-1 og 0-2. Men vi var gode i begge kampene og burde fått med oss mer.

Fredag møtes lagene igjen. Det er årets viktigste kamp. Og vi håper på nok et minneverdige øyeblikk under flomlyset på Gamle gress.