Kampdag: RBK - SIF

Les deg opp foran kveldens kamp og sjekk hvilke spillere som er med til Trondheim her.

Annonse:

Kjøp billetter til bortefeltet til kveldens kamp her.

Det er duket for sesongens tredje siste bortekamp når vi i kveld møter Rosenborg på Lerkendal - en tøff kamp mot et av ligaens aller beste formlag. 

For å finne vår siste seier på Lerkendal må vi helt tilbake til 2007, da Ronny Deila ble matchvinner. Fjorårets oppgjør var den aller siste serierunden, og den gangen endte det 2-2.

Det motsatte oppgjøret denne sesongen endte med en sterk 3-0-seier til oss på Marienlyst. Vi tok tidlig ledelsen etter et selvmål, før Johan Hove og Ipalibo Jack også scoret hvert sitt mål i den første omgangen. Dette var starten på en fantastisk mai måned - som ble kronet med at vår hovedtrenerduo Håkon Wibe-Lund og Bjørn Petter Ingebretsen ble kåret til månedens trenere og Johan Hove månedens spiller i Eliteserien.

Se høydepunktene fra 3-0-seieren her.


Kveldens motstander

Med fem gjenstående serierunder ligger Rosenborg på 3. plass - men det er meget jevnt på de tre plassene bak serieleder Molde. RBK har ett poeng opp til Bodø/Glimt på sølvplass, mens det kun er målforskjell som skiller ned til Lillestrøm på 4. plass. Samtidig ligger Vålerenga på plassen bak Lillestrøm, men etter 3-0-tap på Lerkendal forrige helg er det nå fem poeng opp til RBK og LSK for hovedstadslaget.

På hjemmetabellen er det dog ingen som er bedre enn Rosenborg. Hvittrøyene har ti seire på tolv kamper på Lerkendal, og det er kun Molde (0-0) og Haugesund (3-3) som har fått med seg poeng hjem fra Trondheim denne sesongen.

Forrige runde ble det som nevnt 3-0-seier hjemme mot Vålerenga, etter scoringer fra Casper Tengstedt og Victor Jensen (2). Tengstedt har tatt Eliteserien med storm etter overgangen fra Horsens i sommer, og står med elleve scoringer på ni kamper i Rosenborg-drakta. Deres toppscorer denne sesongen er forøvrig spissmakker Ole Sæter, som har notert seg for 13 scoringer på 17 kamper.

Mot Vålerenga startet Rosenborg med følgende lag (3-5-2): André Hansen - Erlend Dahl Reitan, Markus Henriksen, Sam Rogers - Leo Cornic, Victor Jensen, Tobias Børkeeiet, Carlo Holse, Edvard Tagseth - Ole Sæter, Casper Tengstedt.

Troppen

17 spillere er med til Trondheim, og blant dem finner vi Samuel Silalahi, som er med i sin aller første eliteserietropp. 17-åringen kom til oss fra Mandalskameratene i vinter, og har vært fast inventar på rekruttlaget denne sesongen. For Team SIF i 3. divisjon har han notert seg for 22 kamper og scoret seks mål, mens han for juniorlaget står med 14 kamper og sju mål, fordelt på NM og nasjonal serie.

20220526-EIR09840Web G19.jpg
Samuel Silalahi i aksjon i G18-kampen mot Start i mai. Samuel ble tomålsscorer i 5-0-seieren. Foto: Børre E. Helgerud

Her er troppen:

1. Viljar Røsholt Myhra
40. Morten Sætra

3. Sondre Fosnæss Hanssen
4. Thomas Grøgaard
5. Niklas Gunnarsson
30. Fabian Holst-Larsen
71. Gustav Valsvik
82. Eirik Blikstad

8. Johan Hove
10. Herman Stengel
20. Emmanuel Danso
37. Samuel Silalahi
43. Jonas Therkelsen
55. Marko Farji

9. Fred Friday
19. Jonatan Braut Brunes
84. Ole Enersen

Ari Leifsson, Ernest Boahene, Ipalibo Jack, Kreshnik Krasniqi, Tobias Gulliksen, Andreas Skjold, Kristoffer Tokstad, Aleksander Stenseth og Albert Thorsen er utilgjengelige på grunn av skader.

Lars Vilsvik og Halldor Stenevik er utilgjengelige på grunn av karantene etter at de begge pådro seg sitt sjette gule kort for sesongen mot Tromsø sist.

Rosenborg - Strømsgodset har avspark 18:00 og sendes på discovery+ og MAX.

Annonse fra Eliteserien: