Kampdag: Gjøvik-Lyn - Godset

I kveld venter Gjøvik-Lyn i andre runde i cupen. Les deg opp foran kampen og se hvilke spillere som er med på bussen til Gjøvik her.

Annonse:

Billetter til cupkampen kjøpes her.

Etter 4-0-seier over Hønefoss i første runde ble Strømsgodset klare for andre runde i cupen, og der ble vi trukket mot Gjøvik-Lyn, som holder til i PostNord-ligaen.

Dette blir vårt fjerde møte med Gjøvik-Lyn gjennom historien - og samtlige møter har vært nettopp andre runde i cupen. Vårt første møte var allerede i august 1935, da det endte 1-1 på Gjøvik etter ekstraomganger. En uke senere møttes vi på nytt til returoppgjør på Gulskogen, der gjestene faktisk vant 1-0, og dermed tok seg videre til tredje runde.

I 1976 slo vi dem 1-0 på Marienlyst etter scoring av Arne Dokken, mens vi i 2012 vant 2-0 på Gjøvik etter scoringer fra Péter Kovács og Stefan Johansen.

I dag holder som nevnt Gjøvik-Lyn til i PostNord-ligaen, der de i skrivende stund befinner seg på 8. plass. De har riktignok én kamp mindre spilt enn de fleste andre lagene, og kan komme opp à poeng med 3. plass Levanger med seier i hengekampen mot Vålerenga.

Det etter at de i fjor var suverene i Norsk Tipping-ligaen, der de rykket opp med imponerende 13 seire på 13 kamper.

I spillertroppen til kveldens motstander finner vi også noen navn som er relativt kjente. Dag Alexander Olsen byttet ut Gjøvik-Lyn med Tottenham som 16-åring, før han senere spilte på B-laget til Valencia, men var tilbake i moderklubben i 2016. Vi finner også Rocky Lekaj, som også han reiste til engelsk fotball og Sheffield Wednesday som 16-åring. Siden har han spilt for blant annet Raufoss, Kristiansund og Fredrikstad, før han foran 2019-sesongen meldte overgang til Gjøvik-Lyn, der han står med 43 mål på 52 kamper.

I troppen finner vi også den portugisiske målvakten Rafael Veloso, som har 23 aldersbestemte landskamper for hjemlandet. Veloso møtte oss også i cupen i 2018, den gangen som Valdres-spiller.

Vi reiser til Gjøvik med følgende spillertropp:

1. Viljar Myhra
40. Morten Sætra

2. Ari Leifsson
3. Sondre Fosnæss Hanssen
4. Thomas Grøgaard
5. Niklas Gunnarsson
18. Ernest Boahene
26. Lars Vilsvik
30. Fabian Holst-Larsen
71. Gustav Valsvik

6. Ipalibo Jack
10. Herman Stengel
17. Tobias Gulliksen
47. Andreas Skjold
55. Marko Farji
84. Ole Enersen

9. Fred Friday
11. Kristoffer Tokstad
66. Albert Thorsen
88. Lars-Jørgen Salvesen

Gjøvik-Lyn - Strømsgodset har avspark 18:00 og kampen sendes på nrk.no og dt.no.

Annonse fra Eliteserien: